Vitamine pentru oboseala cronica

vitamine

Oboseala cronica isi are uneori originile ascunse in mister. Poate avea cauze fizice dar si mentale. Pacientii ce sufera de aceasta conditie nu gasesc ameliorare nici dupa somn si odihna. Printre cauzele cele mai cunoscute ale oboselii cronice se numara infectiile virale, anemia, depresia, schimbarile hormonale, problemele cu tensiunea sau factorii genetici.

Aceste cauze nu sunt singurele; cercetarile arata ca sindromul oboselii cronice poate fi tratat foarte eficient prin folosirea suplimentelor nutritive. O dieta echilibrata si sanatoasa este foarte importanta pentru combaterea oboselii, observandu-se efectele curative la pacientii care au luat suplimente nutritive cu vitamine alaturi de o dieta sanatoasa. Modul cum functioneaza si lucreaza la inlaturarea starii de oboseala diferitele vitamine continute de suplimentele nutritive este ilustrat in continuare.

Vitamina A

Este o vitamina solubila in grasimi si un important nutrient anti-stres. Ajuta la mentinerea sanatatii pielii si membranelor ce acopera plamanii, tractul digestiv, vezica, gura, etc. Pielea si membranele sunt ingrijite de vitamina A, facand dificila afectarea acestora de catre diversi virusi si bacterii

Vitamina B

Se refera de fapt la complexul de 12 vitamine, responsabile pentru functionarea corespunzatoare a functiilor metabolice ale organismului. Vitamina B regleaza activitati precum metabolizarea glucozei si actiunea hormonului estrogen. Acidul folic, vitamina B6 si B12 sunt trei complexe esentiale de vitamina B. Carnea, pestele si lactatele sunt surse bogate in vitamina B12. B6 este esentiala pentru fortificarea sistemului imunitar, care lupta cu bacterii, virusi si infectii.

Vitamina C

Joaca si ea un rol important in intarirea sistemului imunitar si ajuta in lupta cu diversi virusi si infectii. Anemia poate fi ameliorata cu ajutorul vitaminei C, care ajuta la absorbtia fierului din alimentele aflate in sistemul digestiv.

Vitamina E

Este antioxidant si are proprietati anti-histaminice. Aceasta proprietate ajuta la blocarea atacurilor alergice si afectiunilor cauzate de virusi si bacterii.

Vitaminele necesare pentru tratamentul conditiei oboselii cronice pot fi ingerate printr-o dieta echilibrata, incluzand fructe proaspete si legume in alimentatie. Suplimentele cu vitamine sunt de asemenea o sursa ce poate suplimenta eventualele deficiente, insa trebuiesc luate corespunzator, la sfatul unui medic sau specialist nutritionist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *