De ce ai dori sa inlocuiesti uleiurile rafinate din magazine cu cele presate la rece?

uleielixir.ro

Despre uleiul presat la rece am auzit cu totii. Se gasesc in magazine diverse, sunt usor de reperat caci de obicei nu sunt ambalate in recipiente din plastic, transparente si care sa lase la vedere culoarea lichidului din interior. Dimpotriva, sunt sticle inchise la culoare si se disting si printr-un pret mai mare fata de alte tipuri de uleiuri.

De ce ai alege gama de ulei presat la rece? Pana la urma nu pare sa fie convenabil ca pret. De fapt, dupa cum spun specialistii, grija privind pretul acestor produse ar trebui sa se reflecte nu in cat de scumpe sunt unele, ci de ce sunt altele mai ieftine. Ori cand ceea ce conteaza este calitea, este evident ca vei alege pe alte criterii, nu cele de suprafata.

Ce este uleiul presat la rece ?

In fapt, ce este acest tip de ulei si de ce este cotat atat de bine incat si pretul este unul mai mare? Se refera la uleiul pur, natural, cel care reiese din seminte. Procesul este de asemenea unul natural, implicand efectiv presarea semintelor. Nu se includ procese si substante si ceea ce reiese este un ulei sanatos. Desigur ca este nevoie de o cantitate mai mare de materie prima, pentru ca ceea ce rezulta nu este diluat, deci pretul in sine poate explica calitatea produsului.

Aparte de aceste aspecte tine de continutul nutritiv al acestui tip de ulei. Sunt parfumate, aromate, in functie de tipul de seminte care s-a folosit pentru obtinerea uleiului. Preparatele culinare vor fi innobilate ca gust atunci cand uleiul presat la rece este folosit. Aparte de atractia pentru gust este vorba si de faptul ca acest ulei inglobeaza esenta semintelor, este sanatos si cu un continut bogat de acizi grasi esentiali, vitamine si minerale, dupa caz – depinde de materia prima, de tipul de seminte folosite,  de la cele de floarea soarelui la cele de dovleac, de struguri, de canepa, de susan, de mac, de soia, de in etc.

De asemenea, astfel de uleiuri sunt considerate sursa de sanatate cu proprietati terapeutice diverse. Se pot folosi pentru uz extern, pentru hidratarea pielii, pentru diverse probleme ale acesteia, cat si intern ca tratamente naturiste sau pur si simplu consumat in preparate, utilizat ca orice alt tip de ulei. Atentie insa, nu trebuie supus tratamentului termic. La fel cum nici obtinerea acestui tip de ulei nu a implicat element termic, acesta nu trebuie sa fie folosit in astfel de conditii. De altfel prepararea termica ii afecteaza calitatea, deci continutul sau nutritiv va fi afectat.

De unde achizitionezi ulei presat la rece

Exista desigur diverse optiuni, dintre care magazinul de specialitate www.uleielixir.ro este o recomandare. Trebuie spus ca este de preferat sa se urmareasca eticheta produsului, acesta sa fie ambalat corespunzator – in recipiente inchise la culoare, sa se verifice atent termenul de valabilitate, care de obicei este unul mai scurt fata de uleiul rafinat. Acestea sunt doar cateva aspecte ce caracterizeaza veridicitatea uleiului presat la rece.

De o consistenta  groasa, culoare inchisa, data de semintele folosite, uleiul presat la rece are un gust nobil si usor de diferentiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *