In varianta moderna ca sistem de incalzire, cea din pardoseala este avantajoasa fara doar si poate. Cunoaste si un plus din punct de vedere al instalarii, intrucat se ascunde estetic sub placile de ceramica sau parchet, dupa caz. Practic nu vei vedea tevi si nici macar calorifere, insa caldura o vei resimti sigur.
Incalzirea in pardoseala a devenit tot mai populara, facand fata cu succes in casele unde sistemul de incalzire de acest gen este unica sursa de incalzire sau doar o modalitate ce completeaza alte sisteme – centrala clasica, caldura provenita din calorifere. Distribuie caldura de jos in sus, acopera intreaga suprafata si actioneaza de la nivelul inferior, de altfel de unde aerul rece ar putea fi problema.
Ce te faci insa cand acest sistem nu este controlat corespunzator? Ai nevoie de un termostat pentru incalzire in pardoseala 2018. Acest gen de sistem poate oferi caldura suficienta, insa daca functioneaza non stop va genera mai mult decat trebuie, inregistrand consum mai mult decat necesar.
De ce ai avea nevoie de un termostat pentru incalzirea in pardoseala
Chiar daca pentru a ajunge la o temperatura dorita apa din instalatie trebuie sa fie una mai mica, de maximum 35 de grade pentru 22 de grade a aerului din incapere, totusi un termostat este mai util in a controla acest gen de sistem de caldura.
La fel ca si in cazul celor care functioneaza pentru controlul centralei termice, un termostat pentru incalzirea in pardoseala cunoaste multiple variante privind tipul si modul sau de functionare. La Salus Controls spre exemplu, se vor gasi optiuni de astfel de termostate ce au buton rotativ, cel clasic neprogramabil sau cel programabil. Dupa caz si dorintele fiecarui utilizator se va alege acel gen de termostat care sa corespunda cu modul facil de utilizare. In orice caz, sistemul de incalzire nefiind foarte complex se va putea controla doar temperatura dorita.
O varianta mai complexa de termostat este cel care poate controla atat centrala termica, cat si incalzirea in pardoseala sau alte surse de caldura precum panourile. Acesta este sistemul complex numit Smart Home tot de la Salus. Insa si kitul in sine este unul mai complex, implica senzori si dispozitive ce completeaza acest set.
Atunci cand se alege un astfel de dispozitiv este de preferat sa se tina cont de dotarile acestuia si de functiile sale. Spre exemplu, in cazul unei intreruperi de curent resetarea nu este tocmai de dorit, facand ca orice utilizator sa reia toate setarile dorite. De asemenea, posibilitatea de a alege un program pentru fiecare dintre zile sau un mod de economisire ce se poate activa instant sunt de preferat.
Functiile termostatului pentru incalzirea in pardoseala sunt atat de diverse. Pe masura acestora si investitia va fi una mai mica sau mai mare, insa recomandarea este de a pune pe primul loc modul in care acest tip de dispozitiv ajuta sau chiar faciliteaza modul de functionare al sistemului.
Cei interesati regasesc la Salus astfel de termostate si nu numai, in completarea lor fiind cele pentru centralele termice.