Ce se intampla in corpul tau cand nu mananci corect?

chiromedicahealthcenter.ro

Multi doresc sa piarda din kilogramele in plus si deseori apelezeaza la tot felul de metode extreme. Ce nu stiu insa este ca aceste practici nu sunt decat daunatoare pentru sanatate, ca au repercusiuni asupra ei. Asta se intampla cu siguranta – daca nu imediat, in timp. Din nefericire sunt tot mai multi cei care simt nevoia de a face o schimbare, de a reveni la greutatea pe care au avut-o candva, insa fac asta pe cai cu totul si cu totul neortodoxe, cum se spune.

Inainte de dorinta de a slabi, trebuie pusa cea de a trai. Iar viata nu poate fi sustinuta atunci cand nu mai mananci sau cand hrana cu care te alimentezi este in cantitati prea mici si totodata nesanatoase. Nu, nici pe departe sa nu te astepti sa obtii rezultate in acest fel. Te vei alege doar cu adevarate probleme de sanate, cu deficite greu de completat si mai ales cu dureri.

Ca urmare a procesului la care iti supui organismul atunci cand intrerupi alimentatia corecta, cea sanatoasa cu care poate a fost candva obisnuit, acesta incepe sa sufere schimbari. Le resimti abia atunci cand constientizezi si ca ai pus in greutate. Ce e de facut in astfel de cazuri? Sa revii la obiceiurile sanatoase sau sa cauti ajutor specializat, spre exemplu serviciile unei clinici precum Chiromedica Nutritie ca sa primesti ajutor in adoptarea unui stil alimentar corect, dar si de trai de asemenea.

Ce se intampla in corpul tau atunci cand nu mananci?

Mai mult ca sigur te-ai gandit si la varianta infometarii, probabil cea mai periculoasa pentru sanatate atunci cand vine vorba despre eliminarea kilogramelor in plus.

S-ar putea sa te sperii daca afli in ce mod influenteaza organismul lipsa alimentatiei. Spre exemplu, in decursul primelor 6 ore nu resimti nicio reactie, organismul functioneaza corepunzator. Apoi insa acesta incepe sa consume din glicogen. Vorbim despre combustibilul cu care se alimenteaza celulele pana cand tu vei servi masa urmatoare. Un procent de 45 din cantitatea de glucoza din corp este utilizat de creier. Are nevoie de acesta pentru a putea sa functioneze asa cum trebuie. Celulele rosii sunt cele care preiau restul de glucoza.

Dupa ce au trecut 6 ore de cand nu ai mai mancat, organismul inceteaza din alimentarea cu glucoza. Devii astfel irascibil, iritat, nervos.

Deja dupa acest interval de timp, pana la 72 ore organismul este declarat a fi in stare de ardere a grasimilor. De obicei o experimenteaza cei care postesc, dar si cei care sunt treji noaptea, dar nu mananca. Corpul incepe sa consume din propriiile rezerve de grasime.

Aceasta la randul ei se transforma in acizi grasi, dar problema consta in faptul ca nu este optima functionarea creierului numai cu acestia. Incep sa apara asadar schimbari la nivelul functiilor cognitive.

Desigur ca tot asa corpul incepe sa sufere schimbari nefaste, care ii pot provoca adevarate probleme de sanatate. Alege mai bine sa slabesti pe o cale sigura. Intra pe chiromedicahealthcenter.ro si afla ce poti face in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *