Tratamente casnice pentru dinti sensibili

dinti sensibili

Daca la consumul de alimente reci, fierbinti, condimentate aveti o senzatie neplacuta, chiar de durere, posibil sa aveti dintii sensibili. Chiar si inhalarea de aer rece se simte altfel, durerea si disconfortul pot dura de la cateva minute la cateva ore chiar, prin urmare se impune tratarea si ingrijirea acestei conditii.

Desi nu exista un remediu instant, iata cateva masuri de precautie de luat pentru a usura aceasta conditie.

  • Perierea verticala a dintilor. Perierea orizontala nu este deloc recomandata. Chiar daca dintii sunt sau nu sensibili, periajul trebuie sa fie efectuat numai vertical, cu miscari de jos in sus, sau prin miscari circulare. Periajul orizontal uzeaza mult mai repede smaltul dintilor si agraveaza senzatia de sensibilitate accentuata.
  • Periajul intens duce la uzura mai rapida a stratului de smalt exterior dintilor; se expune astfel dentina, prin aplicarea de presiune suplimentara asupra dintilor. Periajul trebuie facut constant, incet, fara ca dintii sa fie afectati, recomandate fiind in acest sens si periutele de dinti cu peri mai moi.
  • Dintii sensibili sunt predispusi si iritatiilor datorate placii si tartrului. Substanta aceasta depusa la suprafata dintilor produce un acid care irita dintii si ii face mai sensibili. De aceea trebuie curatata placa zilnic, trebuiesc folosite paste de dinti anti-tartru.
  • Pasta de dinti trebuie sa fie si ea una specifica pentru dinti mai sensibili.

Sensibilitatea dentara trebuie tratata cat de repede posibil, deoarece cu cat se intarzie remedierea acestei conditii, cu atat mai mult se va agrava. Cele cateva remedii casnice enumerate mai sus sunt de urmat ca si recomandari, mici corectii in stilul de periaj si intretinere a dintilor, in asa fel incat sa avem cat mai putin de suferit. Sensibilitatea dentara afecteaza un procent destul de mare al populatiei, prin urmare se impune luarea de masuri atat preventive cat si de tratare definitiva a acestei conditii.

Comentarii

  1. Adela spune:

    Am avut si eu probleme cu sensibilitatea dentara, dar era dupa un detartraj si era de asteptat. Medicul care mi-a facut procedura m-a avertizat si mi-a oferit si un tratament.

  2. Alisa spune:

    Si eu am avut multe probleme cu sensibilitatea dintilor, insa va recomand http://www.drserban.ro. Am avut parte de mult profesionalism si mi-a dat cele mai bune sfaturi. Azi nu mai am nici o problema!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *