Lucruri ce ar putea deveni depasite in urmatorii ani

lucruri depasite

In ritmul alert in care evolueaza tehnologia si viata noastra de zi cu zi, exista lucruri care in acest moment au un impact foarte mare, insa peste cativa ani ar putea deveni piese de muzeu. Gadgeturi si echipamente de ultima generatie ies la lumina in fiecare zi, indeplinind functii diferite si inlocuind de multe ori alte dispozitive care indeplineau aceleasi functii.

Sa trecem in revista cateva obiecte care astazi ni se par indispensabile, insa peste cativa ani ar putea sa dispara cu totul din rutina noastra zilnica.

Telecomanda – a inceput deja sa fie inlocuita de smartphone-uri, care au tot mai multe functii. De asemenea tehnologia permite acum ca operatiunea de schimbare a posturilor la un smart TV sa fie facuta doar prin gesturi sau prin comanda vocala, asadar peste cativa ani telecomanda ar putea sa dispara cu totul.

Cheile de masina ar putea si ele sa dispara. Noile tehnologii folosite in domeniul auto permit proprietarilor sa porneasca masina printr-o simpla apasare de buton dupa ce usile au fost deblocate.

Tranzactiile cash sunt din ce in ce mai inlocuite de internet banking, de tranzactii electronice sau de carti de debit si de credit. Desi pare ceva putin probabil pentru unii, banii cash ar putea fi gasiti in cativa ani doar ca piesa de muzeu, tranzactionarea urmand sa se faca doar online, prin comert electronic.

Pixul si hartia – in alte vremuri caligrafia era ceva pentru care o persoana era recunoscuta. In zilele noastre toata lumea e ocupata cu tastatura, cu smartphone-ul sau tableta, totul este dactilografiat si prea putin se pune accent pe scrisul de mana. Prin urmare, ce nevoie mai este de pix si hartie?

Lista poate continua, exista in momentul de fata o adevarata revolutie tehnologica ce ar mai putea face sa dispara pusculitele, telefoanele cu clapita, liniile telefonice fixe, sistemele desktop, hard disk-urile pentru stocare date, cartile de telefoane, hartile si multe altele. Incet dar sigur vom ajunge in acea zi in care totul va fi online, totul se va desfasura electronic, cu prea putin contact fizic cu ceva anume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *