Lucruri din locuinta ta care pot fi periculoase

In fiecare zi intram in contact cu bacterii si microbi. Ele se gasesc de cele mai multe ori in produsele pe care nici nu le-am banui. Este vorba despre produse foarte mediatizate, pe care orice om le achizitioneaza la un moment dat, si de care vor sa scape intr-un tarziu. Iata produsele pe care le avem in casa si care ne aduc miliarde de bacterii raspunzatoare de lipsa sanatatii noastre.

AROMELE SINTETICE

Aceste tipuri de arome sunt prezente in deodorantele de camera, odorizatoare, parfumuri, cosmetice si alte produse frumos mirositoare. Ne lasam condusi de parfumul emanat fara sa luam in considerare ca aceste produse ne previn la astm. Aceste arome sunt „secrete” si contin dietilfalat care este ulterior absorbit de piele si care produc dezechilibre hormonale.

PVC-UL

In multe dintre tarile europene, pvc-ul a fost interzis, date fiind efectele negative pe care le are asupra corpului uman. Acesta contine o serie de substante, numite pftalati care cauzeaza dezechilibre hormonale.

Boiler din fier

In urma cu ceva timp oamenii foloseau foarte mult boilerele din fier pentru ca acestea erau cele mai accesibile. Avand in vedere evolutia tehnologiei, trebuie sa stiti ca aceste boilere nu doar ca ocupa foarte mult spatiu in locuinta, ci afecteaza si sanatatea omului. Chiar daca pare initial o solutie incomoda, cel mai indicat este sa inlocuiti boilerul din fier cu un vas expansiune centrala termica beretta. Acest vas nu va rugini precum boilerul de fier si implicit nu veti risca sa contactati microbi. In plus, acest vas este foarte accesibil si va reduce pierderile de apa si implicit cheltuielile mari.

Pungi de cumparaturi refolosibile

Toata lumea are in casa pungi de cumparaturi refolosibile. Cand esti la magazin, adesea atingi diverse obiecte pe masura ce compari preturile si verifici ingredientele, nu? Asa face toata lumea si din pacate, nu toti oamenii se spala pe maini dupa ce au fost la toaleta. Iar cand alegi de pe raft ceva pe care altcineva l-a atins si pui acel produs in punga de cumparaturi, apare o problema – pentru ca si pungile de cumparaturi sunt extrem de murdare, mai murdare decat toaleta.

PESTICIDELE

Stim deja ca pesticidele sunt substante foarte toxice si daunatoare organismului. Ele sunt folosite pentru eliminarea si distrugerea daunatorilor de pe plante, care ajung in aer, in covoare, in casa, prin intermediul incaltamintei. Trebuie sa fim foarte precauti pentru a evita aceste neplaceri.

DETERGENTI

Cu totii folosim detergenti, in foarte multe domenii, de obicei in cel al curateniei. Cu intentia de a dezinfecta suprafetele din baie, bucatarie, cuptor etc., aducem in casa substante corozive sau caustice care ne pot arde pielea sau crea inflamatii la nivelul ei.

RUJUL

Toate femeile folosesc ruj. Cine ar crede ca aceasta ne dauneaza sanatatii? Trebuie sa stiti ca in compozitia rujului se afla plumb. Plumbul este foarte periculos pentru femeile insarcinate si pentru copii interferand cu activitarea si dezvoltarea creierului.

VASE DE GATIT ANTIADERENTE

Stiu, foarte multe reclame si foarte mediatizate sunt aceste vase. Trebuie sa stiti insa, ca pericolul consta in substantele chimice perfluorinate folosite in oale tigai si alte vase, care provoaca cancerul si infertilitatea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *