De ce Microsoft a scazut pretul unui Xbox One

Xbox-Next

Cu mai bine de un an in urma s-a lansat consola Xbox One. Cei de la Microsoft au anuntat in aceasta dimineata ca pretul pentru consola lor Xbox One a scazut de la 500 de dolari, la 400 de dolari. Aceasta scadere de pret este una surprinzatoare, cel putin pentru inceput. Si daca pretul a scazut atat de considerabil, cum va mai castiga Microsoft pe baza acestei scaderi de pret ? Explicatia este aceea ca Microsoft a decis sa elimine sistemul Kinect din consolele lor. Astfel ca incepand din luna iunie, vom gasi in magazine, doua variante ale consolei una cu si una fara Kinect. Inlaturarea camerei si a microfonului din consola a dus la reducerea costurilor de productie, si in esenta in scaderea pretului acesteia in magazine.

Microsoft afirma ca aceasta schimbare de pret nu a fost impulsionata de faptul ca Xbox One nu se bucura de popularitate, aceasta inregistrand valori destul de mari. Problema este competitorul Sony, cu consola lor Playstation 4 care se vinde mult mai bine decat varianta Microsoft.

Consola celor de la Microsoft a fost conceputa cu sistemul Kinect integrat, si iti ofera posbilitatea de a controla consola, prin simpla comanda vocala. Poti deschide sau poti inchide consola, sa accesezi jocuri, sa navighezi pe Internet pe Kinect, doar prin intermediul comenzilor vocale. Insa cei ce au avut ocazia de a folosi sistemul au fost destul de dezamagiti de acesta, intrucat multe din comenzi nu erau recunoscute sau interpretate gresit. Microsoft este consitenta de aceasta problema si au spus ca lucreaza la o actualizare in aceasta privinta pentru a imbunatati performanta sistemului, insa aceasta actualizare nu va fi disponibila in viitorul apropiat.

Microsoft a decis sa renunte la Kinect deoarece, acestia urmeaza sa lanseze consola si in China, unde ar trebui sa puna la punct un program de recunoastere vocala in limba chineza, o bataie de cap pe care Microsoft a decis sa o ignore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *