Bricheta ce iti va spune cand sa fumezi

Quitbit

Daca esti un fumator, probabil ca ti-ai propus de multe ori sa te lasi de acest obicei, nesanatos. Cu toate ca iti propui acest lucru, nu ca nu ai incerca, dar de multe ori anturajul si amicii, probabil ca vor fi ca o ispita si te vor convinge sa iei o tigara, tentatie la care nu vei rezista. Oricat de mult ti-ai dori sa te lasi de fumat, fie ca reusesti fie ca nu, vei ajunge la concluzia ca este destul de greu sa renunti.

Ata Ghofrani impreuna cu Kuji Nakano, si-au propus sa realizeze o bricheta care te va ajuta in efortul tau de a te lasa de fumat. Impreuna cu o aplicatie care probabil va fi disponibila pe App Store vei putea tine cont de cate tigari fumezi pe zi, si de cate pachete vei consuma pe saptamana. Creatia acestora se numeste QuitBit, si este in esenta o bricheta cu un display atasat.

Quitbit nu se deosebeste cu nimic altceva fata de o bricheta Zippo, sau una obisnuita, tot ce are in plus este un display, care iti va afisa cate tigari ai fumat pe zi. Pe langa aceasta informatie bricheta iti va oferi date si in legatura cu cat timp a trecut de la ultima tigara fumata.

In momentul in care faci o sincronizare cu telefonul tau mobil, pe care vei avea instalata aplicatia QuitBit, aceasta iti va da posibilitatea de urmari pe perioade indelungate „progresul” tau in materie de cate tigari ai fumat si cati bani ai cheltuit. Pe langa aceasta vei avea posibilitatea de a programa bricheta sa o poti aprinde doar la anumite intervale de timp, asta in cazul in care chiar vrei sa te lasi de fumat, si iti vei impune un anumit numar de tigari pe zi.

Cu toate ca bricheta pare una foarte interesanta, aceasta nu va putea inlocui bricheta clasica.

Comentarii

  1. Oana spune:

    Foarte interesant acum cine stie cat ajuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *