Avantajele sistemelor de incalzire in pardoseala

salus-controls

Tehnologia evolueaza pe zi ce trece, insa unele solutii au fost descoperite cu mii de ani in urma. Acesta este si cazul incalzirii in pardoseala, un sistem folosit la scara larga in diverse tipuri de cladiri din Roma Antica. In zilele noastre acest sistem de incalzire a fost adaptat nevoilor curente, oferind avantajele clasice dar si beneficii suplimentare.

Pentru a va oferi si un exemplu, va prezint beneficiile prin prisma utilizarii sistemului de incalzire in pardoseala cu ajutorul unui sistem aliniat cu nevoile contemporane – sistemul Salus iT600.

Primul dintre avantaje ar fi distribuirea caldurii prin pardoseala, de jos in sus, podeaua radiind eficient si incalzind uniform intreaga locuinta. Desi sistemele de incalzire care folosesc radiatoare pot fi la randul lor eficiente, intervine o anume perioada in care un anume radiator reuseste sa incalzeasca optim o incapere. La incalzirea prin pardoseala, senzatia de caldura apare imediat, intrucat extremitatile sunt cele mai sensibile la temperatura, iar contactul direct al picioarelor cu podeaua incalzita creeaza instantaneu senzatia de confort.KL08RF-1

Incalzirea prin pardoseala mareste de asemenea spatiul util intr-o locuinta. Nu va mai fi nevoie de radiatoare dispuse de-a lungul peretilor, spatiul destinat acestora putand fi fructificat in alte scopuri. Aspectul intregii locuinte va fi mai placut, odata ce nu mai sunt vizibile nici tevile si conductele omniprezente in sistemele de incalzire clasice.

Familiile cu copii mici au de asemenea parte de un beneficiu. Copiii de varste fragede petrec destul de mult timp asezati sau pe burta, iar podeaua incalzita te asigura ca vor fi protejati.

Totusi, sa va spun si ce avantaje ofera sistemul de control si monitorizare a caldurii iT600. Daca v-ati dorit vreodata ca atunci cand va intoarceti de la serviciu sa va astepte o locuinta incalzita, ori sa nu asteptati cateva ore pana la obtinerea confortului termic dorit la intoarcerea din concediu, Salus iT600 poate fi raspunsul ideal.

Sistemul permite incalzirea individuala a camerelor, dar si controlul si monitorizarea de la distanta a temperaturilor, prin intermediul conexiunii internet. Desigur, sunt necesare cateva echipamente specifice pentru ca un astfel de sistem sa functioneze optim. Printre acestea se numara un centru de comanda KL08RF, termostate ambientale sau capuri termostatice.

Modificarea si ajustarea setarilor sistemului de incalzire, indiferent daca este vorba despre incalzire in pardoseala sau de radiatoare instalate in fiecare camera, este astfel posibila in cea mai facila maniera. Fiecare termostat poate fi asociat cu o zona de incalzire in pardoseala aferenta centrului de comanda KL08RF, ori cu trei capete termostatice instalate fiecare pe cate un radiator.

Ajunge cu datele tehnice. Ceea ce vreau sa transmit de fapt este ca daca vrei sa ai un control precis al temperaturii de acasa, de la birou sau de la oricare alta locatie, sistemul iT600 este varianta ideala. Daca il mai asociezi si cu incalzirea in pardoseala, dar si cu avantajul de a putea modifia individual temperaturile pentru fiecare zona de incalzire, vei ajunge sa si economisesti, avand in acelasi timp parte de gradul de confort pe care ti-l doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *