Avantajele rent a car in vacanta

servicii rent a car

Luna trecuta, eu si sotul meu ne-am luat concediu. Suntem din zona Bucurestiului si ne-am gandit sa vizitam Moldova. Zis si facut, doar ca am vrut ca totul sa fie o aventura si am ales sa lasam masina in parcare si sa plecam cu trenul.

Ne-am fixat ca obiectiv sa vizitam manastirile din Neamt, sa facem niste cumparaturi prin Iasi si sa descoperim Palatul Culturii proaspat restaurat si atmosfera generala a unei potentiale capitale culturale europene, pentru a incheia periplul in Bucovina, in tinutul manastirilor si al traditiilor.

In acest fel, ne-am stabilit foarte clar rutele feroviare, urmand ca pentru deplasarile dintre obiectivele din acelasi oras, sa ne bazam pe amabilitatea localnicilor si a taximetristilor.

Prima data am ajuns in Bacau, unde ne-am si oprit, pentru ca trenul ne-ar fi dus ori spre Iasi ori direct spre obiectivul final, Suceava, neavand legaturi directe cu Neamtul. Asa ca am zabovit putin prin orasul lui Bacovia, unde am descoperit o oaza dendrologica chiar in mijlocul orasului si cateva magazine simpatice de unde mi-am completat garderoba.

Am innoptat o seara la un super hotel din centru, pentru ca planurile noastre fusesera putin date peste cap. Ar fi trebuit sa luam o ocazie pana in Piatra Neamt si de acolo pana la manastiri. Lucru care era aproape imposibil, daca nu chiar neplacut si nesigur pe soselele din Romania. Nici nu stiam prea bine starea drumului, desi aveam sa aflam mai apoi ca lucrurile stateau mult mai bine decat ne asteptam.

Ne-am spus povestea la receptia de la hotel, iar receptionera, o domnisoara foarte draguta, se uita uimita de necazul nostru. Pentru ca hotelul lor punea la dispozitie servicii de rent a car Iasi, de la o firma care nu era doar in Bacau, ci si in Iasi si Suceava.  Am fost in al 9-lea cer cand am auzit. Sa poti colabora cu aceeasi firma pentru toate cele trei obiective de vacanta era absolut rapid si eficient! Asa ca nu am ezitat si am inchiriat si noi un Ford Focus.

Si uite asa am ajuns in Neamt, am putut sa vizitam toate manastirile si sa poposim in orice coltisor de rai am dorit. Doar ca de aici, trebuia sa mergem la Iasi, asa ca am luat trenul. Cand am ajuns la Iasi, am sunat la firma de servicii de rent a car Iasi si ne-am luat o alta masina.

Nu ne-am mai uitat la bani, ca si asa nu am fost in concediu de ani de zile si nici in strainatate nu am reusit sa ajungem. Asa ca ne-am rasfatat, si, pentru a vedea toate cotloanele Iasului, am inchiriat un Smart ForFour.

Am fost foarte multumita de masini si de amabilitatea personalului de la rent a car. Nici nu am simtit lipsa masinii personale. Unde mai pui ca nu aveam grijile pe care le ai atunci cand calatoresti cu masina personala.

De la Iasi am luat trenul spre Suceava, unde am inchiriat de la aceeasi firma o Skoda Fabia si am facut turul manastirilor.

Pe scurt, a fost o vacanta foarte reusita! Cu serviciul de rent a car am vizitat aproape toate Moldova si nu am simtit oboseala de la volan a unui drum lung asa cum a fost cel de intoarcere … Suceava-Bucuresti.

 

Comentarii

  1. Adrian Dumitru spune:

    Am inchiriat si eu o masina de la ei si am fost foarte multumit. Am avut parte de un concediu minunat alaturi de familia mea.

  2. Mihai spune:

    Foarte bun articolul. Recent am fost si eu in Bucuresti cu o masina inchiriata si a meritat. E important sa-ti faci temele inainte de a calatori, de exemplu am ales o cazare foarte buna si cu niste preturi excelente de pe http://www.rocazare.ro. Recomand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *