Bill Gates nu mai este actionar la Microsoft

Pentru prima data in istoria de 40 de ani a celor de la Microsoft, co-fondatorul Bill Gates, nu mai este actionar majoritar. Acest titlu ii apartine acum fostului director executiv Microsoft, Steve Ballmer. Aceasta schimbare se datoreaza faptului ca Gates a scos la vanzare in mod public o parte din actiunile pe care le detine in cadrul Microsoft.

Portivit celor de la Securities and Exchange Commission, Bill Gates a vandut 4.6 milioane de actiuni pe data de 30 de aprilie, fiecare actiune avand o valoare de 40.34 de dolari la momentul vanzarii. Chiar si asa Bill Gates inca detine actiuni in valoare de 330,141,164 de actiuni ceea ce inseamana putin sub 4 $ din actiunile intregii companii.

De cand actiunile Microsoft au fost facute publice, Bil Gates a si-a vandut actiunile, si a realizat castiguri de 3.4 miliarde de dolari. Bill Gates are o avere neta de 76 miliarde de dolari si este declarat ca fiind cel mai bogat om de pe planeta si anul acesta, de catre cei de la revista Forbes.

Ballmer, detine mai mult de 333 de milioane de actiuni Microsoft, totalizand o valoare de 13.2 miliarde de dolari. Averea lui Ballmer nu este la fel de impresionanta ca a lui Gates, insa la cele 18.9 miliarde acesta nu sta deloc rau.

Era doar o chestiune de timp pana cand Bill Gates, nu mai avea sa ocupe pozitia de actionar majoritar. avand in vedere ca acesta si-a vandut in fiecare an o parte din actiunile detinute. Banii ce i-a obtinut din vanzarea acestor actiuni, Gagtes i-a donat in scop umanitar, pe parcursul anilor aceste a donat mai bine 28 de miliarde de dolari.

Nu stim daca Gates are de gand sa isi vanda toate actiunile detinute pe parcursul anilor viitori, insa un lucru este sigur, chiar si daca o va face acesta, nu va duce lipsa banilor, si il vom mai regasi mult timp in topul celor mai bogati oameni din lume.

Blogger: Cezara I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *