Xbox One si Playstation 4: mari consumatori de energie

nrdc-consoles-

Atat consola celor de la Microsoft cat si cea a celor de la Sony consuma de doua trei ori mai multe energie electrica decat modele anterioare, si asta in timp ce nu fac nimic.

Un raport eliberat de o origanizatie non profit Natural Resources Defence Council, a oferit date cu privire la consumul de energie electrica al consolelor destinate divertismentului si jocurilor. Consola Xbox One este cel mai mare consumator din aceasta categorie consumand un total de 289 de Kilowati-ora pe an, enorm in comparatie cu vechea versiune Xbox 360 care consuma doar 70 kWh pe an. In aceeasi situatie se afla si consola celor de la Playstation PS4 care consuma 181 kWh/an spre deosebire de doar 64 kWh care ii consuma o consola PS3. Singura consola care a reusit sa isi imbunatateasca performantele in vederea consumului de energie electrica a fos Wii care a scazut de la 40 kWh la doar 37 de kWh/an. Per total doar in Statele Unite aceasta creste a consumului de energie electrica va duce la un cost suplimentar cumulat de aproximativ un miliard de dolari in plus in acest an. Energie elctrica ce ar putea folosit pentru a alimenta casele din Hoston, al patrulea oras ca dimensiuni din tara.

O mare parte din aceasta energie va fi folosita pe timp de noapte, in timpul in care consolele sunt in starea de stand-by. Motivul pentru care aceste dispozitive consuma atat de mult energie electrica cand nu fac nimic este pentru ca ele mai tot timpul asteapta comenzi din partea utilizatorilor. Spre exemplu Consola Xbox One are un sistem de recunoastere a comenzilor vocale date de utilizator pentru aprinderea sau inchiderea sistemului.

Daca ai de gand sa urmaresti un film pe Xbox One, nu o face. Un televizor HD  va folosi un doar 9.9 Watt, pe cand consola celor de la Microsoft consuma 72 Watt pe langa monitorul la care este conectat sistemul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *