Vrei muzica cu sunet de calitate in masina? Iata care e cea mai buna optiune!

sursa: faithandculturenow.com

 

Oamenii nu ar putea sa isi desfasoare activitatile fara muzica- si nu exista nicio indoiala in aceasta privinta- insa, cei mai multi dintre noi ne bucuram de muzica atunci cand ne aflam in masina. Cu toate acestea, exista momente cand calitatea sunetului emis de radio casetofonul masinii nu este de cea mai buna calitate. Bineinteles, exista optiunea alegerii unui CD player, a unui cablu auxiliar, a unei boxe bluetooth etc., dar, de departe, cea mai potrivita solutie de a avea muzica in masina, cu un sunet de calitate, este data de utilizarea unui modulator FM.

sursa: the-car-addict.com

 

Inainte de progresul tehnologic cu care ne confruntam in prezent- cel putin ultimii cinci ani de zile- lucrurile erau mai usoare: un CD suna mai bine decat o caseta; si asta era cam singura noastra solutie de a asculta muzica cu sunet de calitate in masina. In prezent insa, avem posibilitatea de a alege o varianta mai buna, dintr-o gama diversa de surse muzicale: iPod, smartphone, player audio; dar si dintr-o serie variata de moduri de conectare a masinii cu muzica noastra preferata.

sursa: telegraph.co.uk

 

Totusi, intrebarea se pune in felul urmator: cum pot sa ascult muzica care imi place in masina? Care e cel mai bun mod de conectare? Evident, unele optiuni sunt mai eficiente decat altele- oferind un sunet mult mai bun din punct de vedere calitativ, comparativ cu alte solutii existente pe piata. Astfel, daca esti curios sa afli ce optiune poti alege pentru a asculta muzica in masina, in continuare vei afla care este cea mai potrivita alegere pentru tine. De altfel, cele mai populare metode de conectare a muzicii preferate la masina, sunt urmatoarele:

– intrare USB;

– intrare auxiliara;

– emitator Bluetooth;

– modulator FM;

– adaptor casetofon.

Care metoda ofera un sunet mai bun?

Raspunsul la aceasta intrebare se bazeaza pe anumite specificatii tehnice: raport semnal- zgomot (SNR) si raspunsul de frecventa (FR). Asadar, SNR este o masura a intensitatii semnalului in raport cu zgomotul de fond al semnalului sau al echipamentului. Un numar mai ridicat, in decibeli, este mult mai bine. Pe de alta parte, FR masoara cat de mare este spectrul audio, si se masoara in Hertz.

De altfel, aparatul radio FM, casetofonul si CD player-ul au masuratori diferite in ceea ce priveste aceste specificatii. De exemplu, un CD player poate avea un SNR cuprins intre 90 si 100 dB, in timp ce un casetofon player ofera un SNR de 50-70 dB. Raspunsul frecventei unui CD player este de 10-20k Hz, in timp ce radio casetofoanele tind sa aiba o valoare a FR-ului de 15-18k. Tocmai din acest motiv, CD player-ul suna mai bune decat o caseta sau un radio si, avand in vedere aceste lucruri, este nevoie sa evaluam care sunt cele mai bune optiuni de conectare a muzicii la masina.

Intrarea USB- o conexiune preferata

In prezent, conexiunea prin USB este un aspect comun in sistemele stereo de pe piata si asta datorita faptului ca este un lucru foarte util, deoarece intrarea USB ofera o calitate a sunetului foarte buna, ce provine de la o sursa externa.

sursa: the-car-addict.com

 

In acest caz, semnalul muzical ramane in forma digitala, pana cand se transforma in semnal analogic prin sistemul stereo; de altfel USB-ul nu limiteaza SNR sau FR, ceea ce inseamna ca vei auzi exact ceea ce ai stocat pe dispozitivul muzical. De asemenea, pe langa faptul ca USB-ul este o forma potrivita de a conecta un dispozitiv muzical la masina, acesta poate fi si o sursa de energie pentru telefon. Insa, in cazul in care masina ta nu are o intrare USB, inseamna ca trebuie sa gasesti alte optiuni de conectivitate a muzicii la masina.

Intrari auxiliare

Sunetul alimentat printr-o intrare auxiliara va avea, de obicei, un semnal puternic, si asta datorita conexiunii puternice cu raspunsul frecventei (de 20k Hz). De altfel, o intrare auxiliara nu va avea niciodata un semnal SNR propriu- acest aspect depinde de sursa semnalului, de exemplu, de player-ul audio. Din acest motiv, utilizarea unei intrari auxiliare elimina o serie de conversii, astfel incat semnalul primit este exact acelasi cu semnalul muzicii emise de pe dispozitiv, iar acest lucru se va traduce cu o calitate optima a sunetului.

sursa: the-car-addict.com

 

De altfel, specialisii sustin ca intratile auxiliare dar si USB-ul, ar livra aceeasi calitate a sunetului insa, in mod frecvent, acest lucru nu se prea intampla.

Conexiune Bluetooth

Tehnologia wireless Bluetooth si-a castigat o popularitate foarte mare, si asta datorita faptului ca poate transmite muzica catre sistemul stereo, fara cablu. Semnalul muzical este difuzat wireless, de la transmitatorul Bluetooth, catre un alt receptor Bluetooth. Insa, partea proasta atunci cand se foloseste streaming Bluetooth este ca, in timp ce este rezistent la diverse interferente, exista situatii in care acesta ar putea fi supus la anumite forme de zgomote nedorite, afectand semnalul.

sursa: thecarconnection.com

 

Modulator FM

Fara nicio indoiala, se poate argumenta faptul ca, cea mai buna optiune de a asculta muzica in masina, este prin intermediul unui modulator FM, deoarece ofera o calitate excelenta a sunetului, dar si alte caracteristici.

In mod normal, un modulator FM este un dispozitiv portabil, care converteste o iesire audio specifica, intr-un semnal radio FM. De altfel, modulatorul FM are un consum redus de energie, iar semnalele de transmisie sunt proiectate doar pentru a detecta undele radio, fara a influenta receptoarele altor masini din apropiere.

sursa: go4deals.ro

 

Cel mai mare avantaj adus de un modulator fm de calitate consta in faptul ca, in sfarsit, vei putea asculta muzica cu sunet de calitate, scapand in acest fel de „biblioteca” mobila de discuri cu muzica. De asemenea, modulatoarele FM functioneaza fara fir, ceea ce inseamna ca sunt foarte practice.

De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi un modulator FM?

In momentul in care te-ai decis ca modulatorul FM este cea mai buna optiune de a asculta muzica in masina, trebuie sa tii cont de o serie de factori ce caracterizeaza transmitatorul, iar cele mai importante sunt urmatoarele: nivelul semnalului, calitatea sunetului, gama de frecvente, distanta de lucru, producatorul si, in cele din urma, pretul.

sursa: go4deals.ro

 

Astfel, daca iti doresti sa gasesti un modulator fm de calitate, la go4deals.ro vei gasi exact ce iti trebuie, modulatorul FM furnizat de magazinul online avand caracteristici excelente: calitate a sunetului foarte buna; functie de incarcare a telefonului prin slot-ul USB; afisare nume melodie pe display; design unic si modern; ecran LCD; fisier suportat: MP3 sau WMA; frecventa FM de 87.5-108.0MHz; SNR: 85dB (FM: 65dB); distanta suportata pana la 5 metri.

Blogger: Cristina M.

Comentarii

  1. cristina spune:

    Am fost incantata sa regasesc o multime dintre jocurile copilariei mele pe acest site, pe care le-am comandat si micutei mele Lena. Acum, ne jucam impreuna si ne dezvoltam armonios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *