Visele lucide

lucid-dreaming-consciousness

Ce e un vis lucid ?

Cea mai simpla explicatie si cel mai bun raspuns la aceasta intrebare ar fi ca un vis lucid este un vis in care esti constient ca visezi. De obicei acest lucru se intampla in momentul in care cel ce viseaza simte ceva ciudat, in momentul in care se indoiesc de realitatea visului, asftel realizand ca viseaza. Visele lucide, sunt vise ce apar in mod natural, ocazional, desi unele persoane au parte de aceste vise mult mai frecvent. Definitia visului lucid este una destu de simpla insa sunt numeroase nintelegeri cu privire la acesta.

Un vis nu este un vis lucid daca nu il controlezi.

Pentru a elimina confuzia dintre un vis lucid si capacitatea de a controla un vis. Cele doua concepte au legatura insa pot avea loc independent. Spre exemplu multi din cei ce au vise lucide spun ca nu au control asupra viselor. Pe de alta parte este posbil sa iti poti controla visele fara sa realizezi ca esti intr-un vis. Controlul unui vis poate avea loc in mod constient sau inconstient.

Un vis lucid a fost definit ca fiind un vis de care esti constient, nivelul de constientizare fiind totusi diferit. Cand nivelul luciditatii este unul ridicat, esti constient de faptul ca visul tau, experienta ta este reala, si realizezi ca nu ai de ce te teme, doarece nu poti pati nimic rau indiferent de cat ar parea de periculoasa situatia. Daca nivelul luciditatii este unul scazut, desi esti partial constient ca visezi, nu esti destul de capabil sa poti indrepta visul in directia dorita de tine.

Un vis lucid este un fenomen total normal si sanatoasa. Este ca orice alt vis, doar ca tu esti constient de faptul ca visezi. Nu are nici o legatura cu varsta, religia, sau ce fel de persoana esti, si nu face rau nimanui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *