Vesti bune pentru iubitorii de cafea

cafea

Cercetari si studii arata ca beneficiile cafelei nu se fac simtite doar de catre cei care o vand, ci si de cei care o consuma, pe partea de sanatate.

Da, intr-adevar, s-a descoperit ca un consum regulat de cafea poate reduce riscul de diabet, cancer la colon si chiar Parkinson. Este de asemenea buna pentru usurarea durerilor de cap si chiar si pentru dinti.

Conform unor studii, consumul a 1-2 cesti de cafea pe zi este totalmente ne-daunator, dimpotriva chiar benefic. Se pare ca dupa o analiza facuta la peste 120.000 persoane pe o perioada de 18 ani, cercetatori de la Harvard au calculat faptul ca, spre deosebire de cei ce nu au obiceiul de a bea cafea, cei ce savureaza o ceasca de cafea in fiecare zi au prezentat un rism mult mai redus de diabet tip 2. Conform datelor statistice, cei ce beau intre 4 si 6 cafele pe zi au prezentat un risc cu 28% mai redus de a face diabet decat cei ce beau doar 1-2 cafele pe zi. In special in cazul femeilor s-a constatat faptul ca trei cesti de cafea pe zi au redus riscul de afectiuni cardiovasculare cu 24%.

Se pare ca bautorii de cafea din cadrul acestui studiu au prezentat si un risc cu 80% mai redus de aparitie a Parkinsonului.

Cafeaua contine antioxidanti si fibre. Nutritionistii au subliniat dintotdeauna importanta fibrelor pentru pastrarea sanatatii. Tinand cont de acest fapt, savanti si experti spanioli au aratat ca intr-adevar cafeaua are un continut ridicat de antioxidanti si fibre, drept urmare este foarte benefica pentru organism.

Tinand cont de toate aceste beneficii, se pare ca merita sa consumam cafea, insa fiecare organism se comporta diferit. Din acest motiv trebuie sa avem in minte si o abordare moderata in ceea ce priveste consumul de cafea. Dupa cum se stie, nici un exces nu este benefic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *