Trucuri pentru gospodine

Doamnele stiu ca in lumea vitezei, in luema moderna sa pierzi timp in bucatarie nu este ceea ce avantajeaza. Insa ai nevoie si de aceste experiente. Ori daca cunosti unele lucruri vie salva timp din munca pe care o depui. Orice gospodina ar trebui sa stie ca:

  • Daca pui o lingura de lemn pe oala apa nu va da pe dinafara. Este poate cea mai frecventa gresala sau neatentie care vine ca urmare a necesarului de a face mai multe lucruri in acelasi timp.
  • Sa separi albusul de galbenus poate fi un adevarat chin. Unele se folosesc de maini la propriu, altele de o sticla de plastic.
  • Sa alegi un avocado poate fi o misiune greu de indeplinit de vreme ce asta implica sa iti dai seama daca este bun de cunsum doar dupa pulpa. Cand vine vorba de acest subiect poti oricand sa iti dai seama daca avocado ales este bun prin indepartarea coditei.
  • Reteta spune sa cureti capsunile. Cum sa faci asta? Mai simplu decat credeai, prin introducerea unui pai in mijlocul fructului, de la varf spre baza.
  • Ceapa aduce lacrimi. Cine nu stie asta? Mai putini stiu cum sa combata efectul. Nu numai apa in sine ajuta insa sa tai ceapa sub jet de apa inseamna sa tii departe de tine lacrimile.
  • Cum faci din inghetata un produs, un desert numai bun de consum indiferent de conditii? Primul gand este acela de a pune inghetata la congelator insa asta nu va face decats sa o inghete mult mai mult. Astfel ca ceea ce te va ajuta sa o faci buna de consum si sa o pastrezi la rece in acelasi timp tine de o punga de congelat.
  • Salata. Pe cat de populara ca si consum cand vine vorba de a separa salata de cotor nu toata lumea stie ca daca p zdrobesti la propriu vei face asta cu mai amre usurinta.

Doar cateva din acele sfaturi care sa ajute in bucatarie cel putin din privita timpului castigat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *