Top 10 sfaturi pentru a alege invitatii de nunta in 2018

invitatie de nunta

Sunteti un fericit cuplu care s-a logodit, iar data si locatia nuntii este stabilita deja? In acest caz, e momentul potrivit sa incepeti cautarile, pentru a va asigura ca veti avea invitatiile de nunta perfecte.

Foarte multe cupluri merg pe premisa ca vor alege in 2018 invitatii de nunta ieftine, pentru ca suma cheltuielilor totale cu nunta sa nu fie prea ridicata. Dincolo de aspectul pretului, exista insa o serie de criterii ce trebuie obligatoriu avute in vedere pentru alegerea invitatiilor de nunta perfecte. Care sunt acestea? Cititi in continuare un top 10!

1. Defineste stilul pe care il va avea nunta

Pentru ca tot ceea ce tine de nunta sa fie in perfecta armonie, va trebui stabilit dinainte ce stil va avea aceasta. Fie ca este vorba de ceva rustic, modern, glamorous, elegant ori clasic, invitatiile alese trebuie sa fie in acelasi ton.

2. Care vor fi culorile predominante la eveniment?

Dupa ce ai stabilit stilul nuntii, tine cont si de paleta de culori care va defini intregul eveniment. Invitatiile nu pot nicidecum sa faca nota discordanta cu restul accesoriilor de la mese, cu decorul si tot ceea ce tine de ornamentele prezente in respectiva locatie.

3. Alege cu atentie textul invitatiei

Exista o serie de reguli ce trebuie aplicate atunci cand concepi textul invitatiei. Va trebui sa mentionezi mirii, parintii, parintii spirituali, data si ora cununiei civile si religioase, dar si ora si locatia petrecerii de dupa. Dincolo de aceste aspecte, tine doar de preferinte tipul textului ales: poate fi haios, sobru, traditional, modern sau cu totul atipic.

4. Nu incarca invitatia cu detalii inutile

Pastreaza lucrurile cat mai simple, chiar daca te-ar putea atrage ideea sa spui o adevarata poveste in textul invitatiei. Nu o incarca cu nenumarate detalii inutile, intrucat scopul ei este sa informeze si nu sa spuna o poveste – aceasta va fi spusa de fapt in ziua fericitului eveniment.

5. Nu amana comandarea invitatiilor

Cu cat stabilesti toate detaliile mai din timp, cu atat vei scapa de un stres suplimentar. Tine cont ca e indicat sa ai invitatiile pregatite cu aproximativ 3 luni inainte de nunta, pentru a le putea trimite cu 6-8 saptamani inainte de eveniment, dupa cum spun regulile nescrise ale transmiterii acestor vestitori ai viitoarei casatorii.

6. Cere confirmare!

Pentru a evita suprizele neplacute, solicita obligatoriu si confirmarea prezentei. De regula poti stabili un termen de 2-3 saptamani inainte de nunta, pentru a sti exact pe ce persoane te poti baza si cate meniuri sa soliciti, sa cauti eventuale solutii de transport pentru cei aflati la departare etc.

7. Tine cont si de buget

Toata papetaria de nunta poate sa ajunga destul de costisitoare. Pretul difera in functie de design, tip de carton si hartie, imprimeuri sau alte accesorii. Stabileste un buget de la bun inceput si asigura-te ca invitatiile alese se incadreaza in acesta.

8. Verifica atent mostrele

Daca ai primit atat mostre digitale, cat si fizice, asigura-te ca sunt conforme cu asteptarile. Nu iti doresti nicidecum sa te trezesti cu surpriza neplacuta ca invitatiile comandate sa fie altceva decat ti-ai fi dorit.

9. Numarul invitatiilor – comanda cateva exemplare in plus

Nu stii niciodata cum omiti sa inviti pe cineva. Un numar de 10-20 invitatii comandate in plus va fi rezerva care va salva o asemenea situatie incomoda.

10. Atentie la detalii si accesorii

Papetaria de nunta poate include si numeroase alte accesorii: place-card-uri, numere de masa, carduri de multumire, marturii si multe altele. Daca ti le doresti la eveniment, asigura-te ca vor fi in acelasi ton cu toate celelalte.

Cu aceste sfaturi in minte, cu siguranta vei reusi sa alegi cele mai potrivite invitatii pentru fericitul eveniment!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *