Tinerii refuza sa se mai casatoreasca

In ziua de astazi tinerii nu isi mai doresc sa se casatoreasca. Daca inainte oamenii se casatoreau dupa o perioada scurta de timp, astazi casatoria nu este o solutie pentru tineri. Studiile demonstreaza faptul ca tinerii nu se mai casatoresc deoarece nu isi doresc sa aiba responsabilitati foarte mult si de aceea prefera sa traiasca in concubinaj. Rata tinerilor care traiesc in concubinaj a crescut foarte mult in toata Europa si nu numai.

Principalul motiv pe care il invoca tinerii atunci cand spun ca nu vor sa se casatoreasca este situatia financiara. Cei mai multi dintre ei spun ca nu au o situatie financiara buna. Este destul de greu in ziua de astazi sa iti poti cumpara o locuinta si mai ales sa reusesti sa cresti un copil. Tinerii prefera sa stea in concubinaj deoarece nu au suficiente resurse incat sa isi poata intemeia o familie. Datorita situatiei economice, atat de precare, tinerii nu isi pot intemeia o familie deoarece nu au stabilitate financiara. Locurile de munca sunt foarte putine si nu sunt suficient de stabile. De aceea, tinerii prefera sa nu isi faca obligatii sau responsabilitati.

Un alt motiv pentru care tinerii aleg sa traiasca in concubinaj il constituie teama de divort. In ultima vreme intalnim din ce in ce mai multe persoane care divorteaza dupa perioade scurte de casatorie. Cu siguranta nimeni nu isi doreste sa se casatoreasca daca pleaca pe principiul ca va divorta. Multitudinea de exemple din viata noastra fac tinerii sa fie reticenti la ideea de casatorie. Exista studii care au demonstrat faptul ca 60% intre tineri nu vor sa se casatoreasca deoarece le este teama de consecintele emotionale si materiale pe care le presupune un divort.

De asemenea studiile spun ca un procent de aproape 50% dintre tineri intre 25 si 34 de ani nu si-au format inca o familie deoarece locuiesc inca cu parintii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *