Sunt cainii vagabonzi o problema?

Aceasta problema a cainilor vagabonzi a pus o intreaga pe jar. In ce sens? Pai oamenii s-au impartit in cei care au fost de caord cu eutanasierea cainilor si cei care s-au opus.

Si din ce cauza s-a ajuns sa se puna in discutie aceasta problema pentru ca un copil a fost ucis din cauza cainilor maidanezi. Intradevar este cumplit pentru orice parinte sa treaca prin asa ceva dar nu este bine sa se arunce acuzatii in toate partile.

Este o probema normal, findca cainii vagabonzi sunt tot mai multi si riscul sa fii muscat de unul creste pe zi ce trece. Si de ce sunt atat de multi caini totusi? Multe persoane cumpara caini fara sa stie cat trebuie sa ii intretina si sa aiba grija de ei. Si in acest fel nefacand fata ei ajung sa abandoneze animalul pe care si l-au luat si uite asa el ajunge pe drumuri.

Ce sa mai vorbim de lipsa sterlizarii la cainii de rasa. Daca nu sunt sterlizati normal ca se inmultesc iar o parte din ei ajung pe strada. Noi singuri am putea preveni aceste lucruri si in acest fel nu ne-am transforma in criminali.

Totusi este un gest execrabil sa omori caini. Gandeste-te intai la dragostea neconditionata pe care ti-o poate oferi un caine fara a-ti cere nimic in schimb. Cainii au ajuns pe strazi din cauza noastra si noi ar trebui sa rezolvam problema dar intr-un altfel nu prin a-i omori.

Exista oameni si oameni care se tem de caini si se feresc de ei si care ii iubesc si le dau si mancare. Niciodata nu se va putea crea un echilibru in aceste lucruri. Primul lucru pe care ar trebui sa il facem este sa pedepsim abandonul, dar si abuzurile. Incurajarea adoptiilor si sterlizarea in masa ar mai fi niste solutii ideale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *