Stiinta explica de ce nu poti sa slabesti

stiinta-explica-slabitul

Pofte, stres si lene- toate aceste aspecte pot influenta cresterea in greutate, insa cum ramane cu genele noastre? Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Cambridge au descoperit o gena care poate face ca organismul sa stocheze greutate iar, ca si rezultat, accest depozit de grasime face ca oamenii sa intalneasca dificultati atunci cand incearca sa piarda din greutate.

„Descoperirea noastra ar putea explica de ce persoanele supraponderale intalnesc foarte multe dificultati atunci cand incearca sa piarda din greutate. Practic, depozitul lor de grasime lupta activ impotriva eforturilor lor de a slabi”- sustine un cercetator de la Universitatea Cambridge, Dr. Andrew Whittle. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au examinat soarecii carora le lipseste gena responsabila de producerea de proteina sLR11.

Proteina sLR11

Aceasta proteina speciala suprima intreg procesul de ardere a grasimilor, astfel ca fara circulatiei proteinei sLR11 in sange, soarecii au fost mai rezistenti in fata cresterii in greutate, reusind sa arda caloriile mai repede. Insa, atunci cand au analizat oamenii, cercetatorii au descoperit ca, cu cat un om este mai gras, cu atat detine o cantitate mai mare de proteine sLR11. Apoi, au analizat pacientii obezi care au suferit o interventie chirurgicala in acest sens si au descoperit ca a existat o scadere semnificativa a nivelului de sLR11, ceea ce face ca cercetatorii sa creada ca aceasta proteina este produsa de tesutul adipos.

Proteina are rolul de a incetini procesul de ardere al caloriilor din organism iar cercetatorii isi doresc sa manipuleze acest proces, reusind sa il „pacaleasca” si sa arda grasimile intr-un mod mai rapid. Avand in vedere ca ne confruntam cu o epidemie de obezitate la nivel global, existenta unui medicament care ar putea tine greutatea sub control ar putea reprezenta o reducere a procentului de oameni care sufera de obezitate in mod semnificativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *