State non-conflictuale

In aceasta lume imensa exista o gramada de tari, state, natiuni, care mai de care mai interesante, minunate, pline de cultura, de bogatii naturale si de lux, insa exista si state mai putin pasnice, violente si conflictuale unde nu ti-ai dori nici macar sa pui piciorul, daramite sa mai si traiesti. Insa, pe langa acestea in care domneste haosul, din pacate, exista si alte tipuri de tari, mai calme, mai linistite si pasnice, unde ti-ai dori nu numai sa mergi ca vizitator, ci si sa ramai.

Austria

Austria este o mica tara  fara iesire la mare localizata in Europa Centrala care isi castiga cu prisos locul in topul celor mai frumoase si celor mai pasnice tari din lume pentru atitudinea pe care o are legat de politica internationala. Inca din primul razboi mondial si despartirea de Imperiul Austro-Ungar si cel de-al doilea razboi mondial, Austria este o tara fericita ce a imbratisat o viata plina de pace si liniste.

Multi oameni considera ca Austria este o tara grozava in care poti trai. Pana la urma, cu staiunile sale din Alpi cunoscute in toata lumea, si cu centrele sale culturale magnifice ca Viena, cred ca nu este un fapt surprinzator ca Austria se afala pe lista celor mai pasnice tari din lume.

Bhutan

Potrivit Global Peace Index din 2013, Bhutan se numara de asemenea printre 20 cele mai pasnice tari din lume. Ideea este ca Bhutan a ramas neschimbata in ceea ce priveste situatiile conflictuale din ultimii sase ani.

Raportul foloseste indicatori pentru a masura nivelul pacii interne, incluzand si numarul ofiterilor de politie, nivelul de criminalitate, nivelul de crima organizata, si indicatorii externi de pace ce includ cheltuielile militare ca procentaj al produselor nucleare si al armelor. Cred ca oamenii Bhutan-ului sunt niste iubitori de pace si au un nivel inalt de cultura. Mai mult de atat, Bhutan dispune de o gramada de atractii spectaculoase pentru toata lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *