Sfaturile bunicii si otetul

res_7e19199ca6d8dd9fe09a1293e40f0c1aUnul dintre cele mai des intalnite alimente in casa fiecarei gospodine este otetul. Fie ca este folosit la prepararea salatelor, a muraturilor sau ca mijloc de degresare si curatire, otetul are unele dintre cele mai bune proprietati. Astfel, folosit in combinatie cu alimente ajuta la prevenirea diabetului prin mentinerea glicemiei la nivel indicat, impiedica dezvoltarea tumorilor maligne, inclusiv a cancerului, regleaza tensiunea arteriala si implicit a bolilor cardiovasculare.

Pe langa aceste efecte, otetul se mai foloseste pentru:

-indepartarea calcarului si a depunerilor de calcar de pe obiectele sanitare;

-curatarea mouse-ului calculatorului cand este aplicata o solutie 50% otet si 50% apa;

-curatarea geamurilor. Atunci cand am ramas fara solutie de curatat geamuri, amestecam otet cu apa si aplicam pe geamuri, avand acelasi efect.

-curatarea covoarelor sau carpetelor. Atunci cand nu existau alte produse de curatat, bunicile noastre amestecau otet cu apa calduta si curatau covoarele pentru un efect de durata.

-dizolvarea lipiciului sau a petelor de super glue de pe haine.

-ne scapa de matreata si diferite tipuri de infectii cauzate de ciuperci.

-curata argintul. Bijuteriile din argint se curata foarte usor cu ajutorul otetului si nu trebuie decat sa actioneze 5 minute. De asemenea curata vasele si tacamurile din inox prin aceeasi metoda.

-elimina bacteriile si resturile de pesticide de pe fructe si legume. Se amesteca 3 parti de apa cu o parte otet si se pun intr-o sticluta cu pulverizator si se stropesc peste fructe sau legume, apoi se clatesc cu apa.

-indeparteaza furnicile prin pulverizarea sa la colturile usilor, ale geamurilor sau in orice zona , evitand aparitia acestora.

-indeparteaza grasimea de pe haine.

-constituie baza in prepararea alimentelor si dulciurilor de casa.

Prin urmare, acest produs alimentar ne scapa de efortul de a achizitiona mai multe produse care au acelasi efect si ne scpa din cele mai dificile situatii in gospodarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *