
Exista o multime de motive pentru care oamenii aleg sa viziteze regiunea de nord a Moldovei, cele mai cunoscute fiind constructiile religioase specifice zonei. Insa, pe langa manastirile unice, Bucovina este recunoscuta si pentru peisajele naturale minunate, deosebite, care fac ca aceasta zona sa fie celebra in intreaga lume. Pe langa tinutul de poveste, Bucovina este cunoscuta si datorita oamenilor ospitalieri, plini de voie buna si de bun simt. Imaginile unice si naturale din Bucovina sunt pline de energie, oferind o stare de bine atat turistilor, cat si localnicilor- multumiti ca sunt inconjurati in fiecare zi de aceste peisaje frumoase.
Tara Fagilor- asa cum i se mai spune in mod normal- regiunea Bucovinei, este una din cele mai frumoase zone ale tarii, deoarece ofera o multime de atractii turistice atat pentru locuitorii din zona, pentru cei din tara si chiar si pentru cei straini. In mod normal, Bucovina este recunoscuta pentru turismul religios- care se datoareaza multimilor de manastiri din zona. Cu toate acestea, cea mai frumoasa locatie din partea de nord a tarii este descrisa si de alte atractii turistice speciale, care trebuie vazute cel putin odata in viata.

Planificarea excursiei in Bucovina trebuie sa se faca cu rabdare, astfel incat sa se poata vizita cat mai multe obiective turistice, aceasta etapa fiind un proces extrem de usor, mai ales daca se ia in considerare multimea de atractii turistice din zona- cu toate acestea, numarul mare de obiective turistice a condus la diversificarea si aparitia a cat mai multe pensiuni si hoteluri, care ofera conditii de cazare diferite- lucru ce poate da mari batai de cap unui turist.
Si, pentru ca exista o multime de lucruri ce merita de vizitat in Bucovina, in continuare, vei putea citi care sunt cele mai importante atractii turistice, dar si cele mai excelente oportunitati de cazare, astfel ca tu sa poti sa te bucuri de o vacanta de vis, in inima naturii, cu o incarcatura istorica deosebita.
Atractii turistice religioase in Bucovina

Cu toate ca Bucovina nu se intinde pe o suprafata foarte mare, aici exista o multime de atractii turistice ce merita vizitate. Bineinteles, Bucovina este cunoscuta in tara si chiar si in lume datorita manastirilor si a turismului religios dar si a peisajelor naturale unice, fiind denumita de marele poet national, Mihai Eminescu, „Dulcea Bucovina”.
Istoria manastirilor din Bucovina
Mii de clerici ortodocsi ajungeau sa se refugieze in Muntii Carpati, lucru datorat invaziei turcilor. Asadar, in urma acestui lucru, intre secolele XV si XVII numarul asezamintelor religioase a inceput sa creasca semnificativ, Bucovina devenind un centru religios de mare importanta in cultul ortodox. De altfel, fortificarea manastirilor a reprezentat un element de protectie atat pentru sateni, cat si pentru soldati.
Pornind de la faptul ca Bucovina este un important centru turistic religios, in continuare, vei afla care sunt cele mai frumoase manastiri ce merita vizitate in timpul sederii din Bucovina:
- Manastirea Sf. Ioan cel Nou– este constructie aflata in municipiul Suceava, ce a fost ridicata pentru a cinsti sfintii patroni ai Moldovei. Manastirea este o ctitorie a lui Bogdan al III-lea si a fost ridicata in anul 1514, fiind terminata in anul 1522. La fel ca si in cazul celorlalte manastiri din Bucovina, si aceasta este acoperita de picturi murale- care, din pacate, s-au deteriorat odata cu trecerea timpului.
- Manastirea Putna– loc religios din localitatea Putna, a fost prima manastire ridicata de catre domnitorul Moldovei, Stefan cel Mare- de asemenea, acesta este locul unde domnitorul se odihneste, alaturi de familia sa. Constructia a fost inceputa in anul 1466 iar lucrarile s-au incheiat in 1469, de catre arhitectul de origine greaca, Teodor. Ulterior, dupa ce manastirea a suferit de pe urma unui incendiu, aceasta a fost refacuta intre anii 1653- 1662 de catre Vasile Lupu.
Chilia lui Daniil Sihastrul– alaturi de Manastirea Putna, Chilia lui Daniil Sihastrul este una din cele mai importante atractii turistice din Putna- aici, sfantul Daniil a ales sa se retraga si sa duca o viata inchinata lui Dumnezeu, vreme de 20 de ani. Asezata intr-o locatie spectaculoasa, locul este plin de turisti, indiferent de perioada anului.

- Manastirea Sucevita– construita in anul 1583, manastirea Sucevita este una din cele mai frumoase constructii din zona, lucru datorat picturilor de pe fetele exterioare ale bisericii- cea mai celebra fiind „Scara virtutilor”- ce descrie o scara cu 32 de trepe ce se intinde de la pamant la cer. De asemenea, Manastirea Sucevita face parte din patrimoniul UNESCO.
- Manastirea Voronet– ctitorie a lui Stefan cel Mare, constructia sa a inceput in vara anului 1488. Cunoscuta in intreaga lumii datorita culorii sale „Albastru de Voronet”, picturile acestei constructii dateaza din anul 1540, cele mai cunoscute fiind „Judecata de Apoi” si „Arborele lui Iesei”.
- Manastirea Moldovita– construita in 1532 pentru voievodul Petru Rares, Moldovita este o manastire ce se mandreste cu un specific la fel de puternic la fel ca si celelalte constructii religioase din Bucovina: cea mai importanta fresca poarta numele de „Asediul Constantinopolului” unde este descrisa Fecioara Maria care salveaza acest oras.
Bineinteles, lista atractiilor turistice religioase din Bucovina nu se incheie aici, alte locatii interesante fiind Manastirea Dragomirna, Manastirea Humor, Biserica Arbore, Manastirea Bogdana, Biserica de Lemn de la Putna etc.
Alte obiective turistice Bucovina
Si, asa cum este de asteptat, nu toata lumea este pasionata de religie si de obiective turistice religioase, iar daca si tu esti una din persoanele ce face parte din aceasta categorie, in continuare vei afla care sunt celelalte obiective turistice mai cunoscute din Bucovina.
- Fara indoiala, cei care urmaresc sa viziteze altceva pe langa manastirile din Bucovina, sunt interesati de istoria acestei zone; iar Cetatea de Scaun a Sucevei este cel mai bun exemplu in acest sens: cetatea restaurata poate fi admirata oricand se doreste. Chiar daca cetatea a fost lasata prada degradarii, in anul 2012 au inceput lucrarile de restaurare, astfel ca astazi constructia se gaseste in conditii excelente. Astazi, cetatea este un punct de atractie turistica mai ales pe timp de vara cand, in perioada lunii August, are loc Festivalul Medieval.
Cetatea a fost intemeiata in anul 1388 de catre domnitorul Petru Musat, dupa care a fost reconstruita de Stefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Vasile Lupu, Ieremia Movila si alti conducatori din Moldova.
- Muzeul Satului Bucovinean– este o copie in aer liber a Muzeului Etnografic din Suceava, unde se regasesc o multime de constructii populare specifice nordului Moldovei- de altfel, acest muzeu este casa pentru 80 de cladiri autohtone, cele mai cunoscute fiind Casa Rosu din secolul XIX si o biserica de mici dimensiuni din Vama ce dateaza din secolul XVIII. In plus, organizarea interioara a caselor reflecta modul in care viata din mediul rural se desfasoara chiar si in zilele noastre, aici fiind descrise chiar si o serie de ritualuri romanesti, insa specifice zonei bucovinene- inmormantarea si botezul.
- Mina de la Cacica– o salina la fel de cunoscuta ca si celelalte din tara, a carei constructii a inceput in anul 1791. Intrarea in mina se face pe niste trepte din lemn- cu o vechime mai mare de doua secole- dupa care urmeaza o serie de coridoare ungi (galerii) care fac trecerea catre spatiile mai „aerisite” ale salinei: sala de bal, cea de sport (ce se afla la 37 de metri) si catre o biserica- ce se afla la 27 de metri adancime. In plus, aici se poate admira si frumusetea lacului sarat, ce se afla in interiorul salinei, inainte de sala de sport.
sursa: cacica.ro Insa, pe langa salina, localitatea mai este cunoscuta si pentru biserica catolica „Adormirea Maicii Domnului”, in stil gotic, ce se impune maret deasupra intregii asezari.
- „Palma”- cunoscut si sub numele de popasul Ciumarna, Palma se gaseste in Obcina Mare la o altitudine de 1100 metri. Denumirea „Palma” are o istorie destul de interesant si, din acest motiv, atrage o multime de vizitatori: este zona unde trebuiau sa se intalneasca doua echipe de muncitori, ce au inceput constructia drumului dintre Sadova si Radauti, Palma fiind punctul de intalnire dintre cele doua echipe, in momentul in care s-au incheiat constructiile. De asemenea, alti localnici sustin ca statuia are forma de palma, fiind reprezentativa pentru salutul cunoscutului dictator Ceausescu.
- Ceramica Neagra de Marginea– o marca cunoscuta in intreaga lume, a carei istorie dateaza din anii 1500. De altfel, vasele ceramice se caracterizeaza prin culoarea neagra specifica, pe care o primesc dupa ardere, dar si a ornamentelor unice, specifice zonei.
- Pietrele Doamnei– din categoria celor pasionati de munte, aceasta locatie a fost descoperita in anul 1921 si se afla la o altitudine de 1648 metri.
- Zona Soarecu– la limita dintre localitatea Marginea si Sucevita, aceasta zona este vizitata mai ales in timpul lunilor de toamna cand, legenda spune, ca aici a avut loc o batalie, iar in timpul noptilor lunii octombrie aici se aud voci si plansete de oameni, sunetul sabiilor sau a tropotelor de cai.
- Rezervatia naturala „12 Apostoli” din Muntii Calimani reprezinta niste martori de eroziune, ce au ramas intacti de-a lungul vremii si a conditiilor meteorologice, dand nastere la o serie de figuri minunate, ce pot fi interpretate diferit in functie de viziunea si imaginatia privitorului.
In plus fata de aceste atractii turistici, in Bucovina poti sa te bucuri si de alte modalitati de petrecere a timpului liber:
– activitati sportive: de iarna (ski, partie), cursuri de echitatie, paintball, mountain biking si alpinism, drumetii pe munte, parapantism etc.;
– pescuit si vanatoare: in locatii unice, special amenajate pentru desfasurarea acestor activitati;
– activitati mestesugaresti: poti avea ocazia sa inveti arta tesaturilor si a cusaturilor, incondeierea oualelor sau sa afli secretele olaritului;
– gastronomie: Bucovina nu este cunoscuta numai pentru obiectivele turistice oferite, dar si pentru bucatele unice si delicioase: ochiuri ou in smantana, galustele bucovinene, ciorba radauteana, parjoale, scrijele, placinte poale-n-brau, hribi cu smantana etc.
Unde poti sa te cazezi in Bucovina?
Avand in vedere multimea de atractii turistice din Tara Fagilor, cu siguranta te gandesti care este cea mai buna oportunitate de cazare in bucovina.

Din acest motiv- de a fi cat mai aproape de majoritatea obiectivelor turistice, dar si pentru ca probabil iti doresti sa beneficiezi de preturi acceptabile, Pensiunea Inima Bucovinei este cea mai buna alegere de cazare, si iti spun si de ce:
- In primul rand, locatia este perfecta, accesul catre pensiune fiind facilitat de mai multe cai de transport: Bucuresti – Suceava: cu avionul: 1h; cu masina: 5h30m (E85 – DN2); cu trenul: 5h30m. Din Suceava poti ajunge pana la Pensiunea Inima Bucovinei in numai 30 de minute cu masina- pe drumul E576 – DN17; iar cu trenul timpul pana la pensiune este tot de jumatate de ora.
Insa, pentru ca totul sa iti fie mai usor, Pensiunea Inima Bucovinei se afla la urmatoarele distante fata de principalele obiective turistice din zona:
- Voronet: 7km;
- Humorului: 12km;
- Moldovita: 24km;
- Sucevita: 55km;
- Putna: 88km;
- Cetatea de Scaun: 44km
- Marginea (traditie in olarit): 35km
De ce Inima Bucovinei si nu alta locatie?
Pe scurt: pentru ca preturile sunt accesibile, iar conditiile de cazare sunt excelente. Asadar, Pensiunea Inima Bucovinei include un apartament dar si 10 camere duble, iar fiecare camera beneficiaza de propriul grup sanitar. Orice turist ce se cazeaza la Pensiunea Inima Bucovinei beneficiaza de acces la Internet, telefon, fax, teren de joaca pentru cei mici, servicii de rezervari pentru tren sau avion, informatii turistice si multe alte lucuri. Pe langa conditiile speciale de cazare, la Pensiunea Inima Bucovinei vei gasi si un restaurant ce ofera meniuri si bucate traditionale bucovinene, romanesti.

In plus, in functie de marimea grupului de persoane care opteaza pentru cazare la Inima Bucovinei, angajatii de aici pot organiza gratare in aer liber, cine campenesti, foc de tabara cu cantari si muzica traditionala din Bucovina, sustinuta de formatii folclorice.
Pensiunea turistica Inima Bucovinei se afla localizata intr-un loc minunat, inconjurata de crestele brazilor, fiind o constructie ce imbina placut arhitectura cu rusticul si natura. De altfel, asezarea in inima naturii face ca aceasta pensiune sa fie locatia perfecta pentru orice turist ce apreciaza natura, imaginile de aici ramanand pentru totdeauna in mintea privitorului.
Blogger: Cristina M.
Cu ajutorul pieselor de mobilier pe care le-am achizitionat, am reusit sa imi surprind extraordinar de placut clientii care acum imi viziteaza salonul intr-un numar mult mai mare. Ce-i drept, este absolut necesar un design interior placut pentru o astfel de afacere de succes.
Bucovina e un loc fantastic! Parca ar fi desprins dintr-un basm. Am fost de cateva ori si pot spune ca iubesc zona. Calatoresc destul de mult si daca e sa dau un sfat e sa se aleaga cu atentie locul de cazare. Recent am fost in Bucuresti si am gasit o oferta foarte buna la cei de la rocazare.ro si chiar a meritat. Cazarea este foarte importanta!