Sfaturi pentru achizitia unui hard extern

hard extern

Cum cantitatea de date pe care suntem nevoiti sa o stocam creste de la o zi la alta, hard disk-urile externe vin ca o adevarata binecuvantare. Daca sunt cateva lucruri fara de care nu poti sa te descurci, un hard extern poate fi unul dintre ele. Aceasta pentru ca acest dispozitiv te ajuta sa recuperezi si sa stochezi datele importante pentru tine.

Avantajele unui hard extern sunt numeroase, acesta ii permite utilizatorului sa isi faca un back-up, sa stocheze informatii importante in alta parte decat hard disk-ul intern, fata de CD-uri sau DVD-uri avand o capacitate mult mai mare de stocare.

Cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont inainte de a-ti cumpara un hard extern

Cumpara-ti ceva de firma! Da, ai inteles bine. Desi te pot atrage produsele mai ieftine, de ale caror producatori nu ai auzit vreodata, recomandarea e sa iti achizitionezi un hard extern de la un producator cunoscut, se va dovedi mult mai rentabil pe termen lung. Desi pretul poate fi putin mai ridicat, avantajul este ca vei obtine o garantie si vei avea siguranta ca in momentul defectarii vei avea cui sa te adresezi, si nu vei ramane doar cu o paguba cum se intampla cu echipamentele fabricate „pe vapor”.

Odata ce te-ai hotarat si cunosti cativa producatori care ar putea sa iti satisfaca aceste cerinte, verifica si produsele lor pe internet. Poti vedea parerile altor utilizatori, review-uri care se pot dovedi foarte utile in alegerea unui astfel de dispozitiv.

Verifica si conectivitatea, tipul de port USB instalat, acesta trebuind sa fie minim 2.0. Cunoasterea vitezei este un alt factor, trebuie sa te asiguri ca opereaza rapid, astfel datele vor fi transferate mai repede catre computer si viceversa (recomandat 7200 RPM si un buffer cat mai mare).

Tine minte aceste sfaturi cand te decizi sa iti cumperi un hard extern, competitia si in acest domeniu este acerba si este bine sa stii exact care iti sunt nevoile si ceea ce cauti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *