Sa fii un turist civilizat

Multe excursii se fac cu ajutorul unui grup mai mare de oameni. Si cu siguranta daca mai prinzi si o oferta tentanta intr-un loc in care doreai sa mergi demult nu ai sa refuzi. Exista excursii care se fac in grup si in care sunt incluse oferte foarte frumoase. Ai asigurat totul, de la transport pana la cazare si intraile locurilor pe care le vizitezi.

De asemenea este bine sa iti pregatesti totul din timp. Fie ca mergi singur sau cu vreun prieten este important sa respectie anumite lucruri. O excursie care se face in grup implica anumite reguli si responsabilitati pe care este bine sa le ai in vedere.

In primul rand asigura-te ca ai tot ce iti trebuie in bagaj. Nu stii peste ce oameni poti da si daca te pot ajuta atunci cand ai nevoie. Asa ca este bine sa ai la tine de toate.

In al doilea rand transportul in comun trebuie sa se desfasoare normal. Cu siguranta daca este o excursie in grup ve-ti merge cu autocarul. Incearca sa fii politicos cu toata lumea. Nu face mizerie in autocar si nu ii deranja pe altii. Ce inseamna sa nu ii deranjezi pe altii? Nu vorbi tare sa te auda tot autobuzul. Acest lucru tine de bun simt intai. De asemenea ai grija ce manaci. Nimeni din autocar nu este obligat sa suporte mirosuri si mirosuri.

Este bine sa iti iei cu tine niste sanwisuri si nu mancaruri sofisticate. Cu siguranta ve-ti opri pe drum si ve-ti manca ceva. De asemenea muzica ascult-o doar pentru tine, adica la casti. Si cand va opriti este indicat sa fii la autocar la ora care ti se spune. Nu este frumos ca tot autocarul sa te astepte pe tine, ca ai uitat sa iti iei tu o apa sa zicem

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *