Rolul Bibliei si semnificatiile sale

www.librariamaranatha.ro

Biblia reprezinta pentru foarte multi crestini un punct de reper si de orientare. Continutul ei releveaza sensul existentei si al mantuirii. Avandu-se in vedere punctele comune prezente in Biblie cu principiile promovate de societatile ce au existat de-a lungul veacurilor, putem spune cu certitudine faptul ca rolul ei a fost si este acela de a contribui la generarea si modelarea culturii noastre.

Fara indoiala, Scriptura este cartea cea mai raspandita in lume, detinand detasat cel mai mare numar de traduceri si implicit tipariri. Insa cu toate astea, realitatea demonstreaza faptul ca ea nu este atat de citita dupa cum s-ar crede.

Complexitatea semnificatiilor biblice

Biblia este recunoscuta pentru sensurile sale multiple si modul complex de a recepta anumite informatii pe care le prezinta. Fiecare crestin care a luat contact cu aceste pagini stie ca pentru a cunoaste cu adevarat si a le intelege, este necesar sa lectureze de mult mai multe ori. A citi Biblia nu inseamna a indeplini o misiune care se sfarseste odata cu citirea ultimelor randuri. Prezinta o complexitate mult mai larga care poate fi inteleasa abia atunci cand intentia cititorului este una dedicata in acest sens.

Ajutor in intelegerea Bibliei

Librariile de astazi ne ofera mai multe posibilitati care sa ne ajute in descifrarea anumitor mesaje, care ar putea parea foarte dificile la o prima vedere. Rafturile de carti dedicate cititorilor crestini pornesc toate de la aceeasi sursa, de la Biblie, despicand minutios diverse aspecte pentru o mai buna receptare si acceptare a cuvantului divin.

O culegere de predici scrise, de pilda este foarte utila in biblioteca personala a fiecarei persoane. Pildele sunt folosite in Biblie ca mijloace de a ilumina oamenii si de a-i convinge de un adevar. Cuvantul pilda sau parabola inseamna a aseza lucrurile alaturi si sunt considerate forme didactice cu ajutorul carora ascultatorul, respectiv cititorul poate extrage adevaruri morale si religioase.

De asemenea, ne putem orienta catre anumite carti crestine care dezvolta un anumit subiect biblic, principiu sau invatatura, intocmai ca noi cei care ne dorim sa ne apropiem de desavarsire sa intelegem cuvantul lui Dumnezeu in toata profunzimea lui.

Biblia pentru copii

Nu se pune un prea mare accent pe educatia copiilor din punct de vedere religios. Acesta este si unul din motivele principale pentru care se naste tot mai des lipsa de interes si apropiere fata de invataturile sfinte.

Poeziile, cantecele sau filmele care transmit dogmele biblice constituie una dintre cele mai potrivite modalitati prin care generatia tanara se poate apropia mai mult de spiritul crestin. Este un inceput potrivit, in sensul ca se creeaza o temelie pe care va urma sa se cladeasca o educatie religioasa profunda si care sa respecte legile sfinte.

Biblia ramane nu doar cel mai important reper al crestinatatii, ci si al culturii de astazi. Pentru a intelege, de exemplu, dedesuburile istoriei acestei lumi si a popoarelor din prezent, esete necesar sa lecturezi si paginile Bibliei. Invataturile sale au influentat multe decizii istorice, precum si diverse evolutii asociale si politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *