Riscurile folosirii genelor false

gene

Extensiile de gene sunt o solutie temporara de infrumusetare, insa riscurile ce o insotesc sunt numeroase. Genele lungi si voluminoase sunt printre lucrurile cele mai dorite de catre femei. Pentru a le obtine folosesc mascara ce ofera volum, gene false sau chiar extensii. Din nefericire multe femei cad victime ale acestor proceduri cosmetice, intrucat de multe ori pot sa apara reactii alergice. Riscurile implicate de folosirea extensiilor de gene sunt prezentate in cele ce urmeaza.

  • Reactii alergice si infectii

Folosirea extensiilor de gene prezinta un risc ridicat de manifestare a reactiilor alergice datorita chimicalelor continute de adezivul utilizat. Acesti adezivi sunt sau nu in concordanta cu tipul de piele, de cele mai multe ori afecteaza in special pielea sensibila. Simptomele reactiilor alergice la adezivul folosit pentru lipirea extensiilor difera, de la cele mai slabe precum mancarimi, iritatii si inrosirea pleoapelor, pana la reactii mai grave precum umflarea acestora.

  • Sunt afectate foliculele de par din gene

Pentru extensiile de gene sunt folositi adezivi puternici, care fixeaza mai bine firele artificiale de cele naturale, care au o durata mai mare de folosire etc. Daca din greseala se freaca ochii dupa ce procedura este completa, sunt sanse ca odata cu genele false sa cada si genele proprii. Datorita adezivilor, firul de par ce va creste in continuare va fi cu atat mai subtire si mai slabit.

Multe femei in zilele noastre apeleaza la extensiile de gene pentru ca sunt presate de timp. Extensiile economisesc mult din timpul de aranjare necesar dimineata. Insa observand riscurile implicate, din ce in ce mai multe femei incep acum sa descurajeze aceasta idee. Pentru a evita reactiile ce pot aparea dupa aceasta procedura, trebuiesc urmate cateva sfaturi de siguranta:

  • extensiile sa fie facute de catre un estetician calificat
  • pe parcursul procedurii trebuie mentinuta o igiena corespunzatoare
  • trebuiesc cunoscute produsele si compozitia lor si eventualele reactii ce le pot avea asupra pielii
  • femeia ce apeleaza la tratament trebuie sa se asigure ca nu este alergica la chimicalele continute de adezivul folosit.

A te trezi dimineata cu niste gene lungi si superbe poate ca este o experienta uimitoare, insa, ca femeie, trebuie sa ai grija cand apelezi la aceasta procedura cosmetica. Asigura-te ca esti in cunostinta de cauza, cantareste bine avantajele si dezavantajele si abia apoi poti lua o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *