Relatii distructive

Acest tip de relatii pot fi imprevizibile, iar unele persoane sunt atrase de ele fara sa stie de ce ar trebui sa le evite. Relatiile distructive nu sunt doar acele relatii in care apare abuzul fizic.

Relatiile distructive produc daune atat fizice cat si pshice sau emotionale pentru ambii parteneri din cuplu sau pentru cel mai vulnerabil. Persoanele afectate nu isi dau seama de acest lucru, iar multe dintre ele sunt de parere ca dragostea poate schimba viciile si atitudinile celeilate persoanei.

Cum poti recunoaste relatiile distructive? Pai foarte simplu. In primul rand daca persoana de care iti place are anumite vicii este mai mult ca sigur ca nu se va schimba doar din dragoste. De asemenea daca este iubitoare cu tine si agresiva cu ceilalti din jurul tau nici asta nu este un lucru prea bun. Este indicat sa crezi ca la un moment dat va ajunge sa se poarte asa si cu tine. Deci nu iti fa sperante prea mari cu o astfel de persoana.

Daca are mari excese de gelozie si vrea sa te controleze apropae tot timpul nu prea este de bine. La un moment dat devine foarte deranjant si acesta este pricipalul factor al relatiilor distructive.

Exsista anumite persoane care sunt mai sensibile si pot cadea mai usor in capcana relatiilor distructive. In primul rand persoanele care au o stima de sine foarte scazuta. Sunt oameni care nu au prea multa incredere in ei si se simt foarte norocosi atunci cand cineva se uita la ei. De asemenea ei se gandesc ca altcineva nu ii va mai placea pe viitor.

Si persoanele care doresc sa salveze mereu anumite persoane cu probleme sau afectiuni vor sa ajute mereu, insa uita de ei insusi. Si chiar daca cealalta persoana nu vrea ajutor ei in acest fel se abandoneaza pe ei insasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *