Pro si contra cumpararii unei case vechi

casa veche

Casele vechi lasa cumparatorii foarte impresionati de sarmul, alura si caracterul lor. De asemenea exclusivitatea lor atrage multi potentiali cumparatori. Cu toate acestea, exista cateva avantaje dar si dezavantaje ale cumpararii unei case vechi. Desi pot fi mai putin costisitoare, casele vechi aduc cheltuieli in plus cand vine vorba de reparatii si intretinere. Sa vedem in continuare o lista de avantaje si dezavantaje.

Pro

Detaliile arhitectonice prezente nu numai ca atrag cumparatorii, insa pot fi si unicate. Tamplaria si stilul de constructie, atentia acordata detaliilor in astfel de case sunt de neinlocuit. Nu exista doua astfel de case vechi care sa fie similare, spre deosebire de locuintele moderne.

Casele vechi sunt mai ieftine decat locuintele moderne, suprafata pe care sunt asezate fiind mai putin costisitoare decat achizitia unui spatiu pentru construirea unei case noi. Adesea se observa si faptul ca locuintele vechi sunt mai spatioase decat cele noi.

Istoria pe care o au de spus. Perioadele prin care au trecut, ce ii vor uimi pe oaspeti – se va putea profita de acest aspect cand se va dori vanzarea mai departe.

Contra

Costurile cu reparatiile si intretinerea pot sa devina o problema, daca proprietarul anterior nu s-a ingrijit de casa. Va trebui verificat din nou tot, de la instalatii sanitare, subsol, pod, acoperis si asa mai departe.

Limitari privind modificarile – intr-o casa noua poti decora interioarele dupa bunul plac. Intr-o casa veche nu mai ai aceasta libertate artistica, intrucat decorul este prezent deja. Redecorarea completa implica si costuri suplimentare, care de obicei nu sunt dorite.

Pot aparea probleme cu depozitarea. Tendinta actuala spre consum ne face sa cumparam tot mai multe. Adesea pastram haine care nu ne mai vin, echipamente pe care nu le mai folosim, gentile de voiaj pline raman uitate si aduna praful si spatiul se micsoreaza tot mai mult.

Asigura-te ca inspectezi cu atentia casa pentru a-ti face o idee asupra reparatiilor pe care va trebui sa le faci, a eventualelor adaptari, si abia dupa aceea semneaza actele.

Comentarii

  1. Alina spune:

    Un articol bun. Acum nu stiu ce sa spun, eu de exemplu mi-am renovat casa, dar nu era nici chiar atat de veche. Mi-am pus de la podele tehnice si pana la geamuri termopan sau incalzire in pardoseala. Pot spune ca a meritat toata investitia. Depinde de ce considera fiecare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *