Prima impresie conteaza. Sau nu ?

prima_impresie

Prima impresie este modul prin care oamenii isi fac o  imagine despre persoanele cu care vin in legatura.

Am putea descrie prima impresie ca fiind o imbinare intre perceptia pe care o are o persoana asupra celorlalti si perceptia pe care o are asupra propriei persoane.  Fiecare idee, preconceptie sau imagine este filtrata de fondul propriu de sentimente ,  experiente si  purtari .

Spre exemplu daca noi suntem niste persoane care acorda  o mare atentie infatisarii personale si ne intalnim pentru prima data cu o persoana neglijenta  tindem sa o judecam chiar inainte de a o cunoaste mai bine.

De asemenea unii oameni ne pot crea o imagine placuta de la prima vedere, amintindu-ne de etape placute ale vietii noastre.

Totodata avem tendinta de acceptare a defectelor anumitor persoane daca si noi le avem.

Uneori, prima impresie ne este dictata de catalogarea celorlalti, in sensul ca unii oameni nu vor sa fie vazuti in prezenta altor oameni.

Aceasta reactie pe care o avem de interes sau de respingere pentru cei pe care ii intalnim poate fi interpretata si la nivel energetic. Ne atrage sau ne respinge energia anumitor oameni , e ceea ce unii oameni numesc chimie.

De cele mai  multe ori prima impresie se dovedeste a fi doar o iluzie optica, insa foarte multi oameni isi pun bazele viitoarelor relatii bazandu-se pe prime impresii.

Primele impresii devin corigibile in momentul in care persoana care isi creeaza impresia are curajul de a trece peste propriile retineri, atunci cand gheata este sparta si are loc o conversatie.

Prima impresie nu se rezuma doar la oameni. Putem sa ne facem prime impresii legate de anumite activitati pe care le intreprindem , fata de carti pe care le citim sau fata de ceea ce cumparam sau locuri unde ne aflam.

Prin comparatie cu o carte noua, prima impresie este coperta omului pe care il ai in fata.

Doar timpul este in masura sa ne confirme sau sa ne infirme primele impresii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *