Orase minunate, dar periculoase

In timp ce unele persoane cauta sa ajunga in tarile lor, vrand parca sa evadeze din rutina zilnica de acasa, localnicii acelor tari si orase cauta sa evadeze din propriile tari pentru ca sunt din ce in ce mai periculoase si viata acolo este mai mult un risc pe care si-l asuma zilnic.

Asadar, pe langa toate acele locuri frumoase, minunate, de vizitat din intreaga lume, exista si o serie mare de orase foarte cunoscute pentru pericolul ce il presupun atat pentru localnici, dar mai ales pentru turisti.

Distrito Central, Honduras

In timp ce oricum niciun oras din aceasta lume nu este imun la violenta, Distrito Central a depasit de mult nivelul normal de violenta. Acolo este una dintre cele mai ridicate rate ale omorurilor de pe intreaga planeta.

Pericolele pot fi puse pe seama faptului ca in acest oras saracia este mare, guvernul este corupt si prezenta Mafiei este foarte mare. Distrito Central este de fapt o zona formata din trei orase mai mici. Nivelul ridicat de violenta de aici impiedica pe cei mai multi dintre turisti sa ajunga in acest oras.

Maceió, Brazil

Brazilia dispune de cel putin 14 orase cunoscute pentru nivelul ridicat de violenta. Maceió este capitala statului Alagoas si are o rata de 135 de crime pe 100,000 de locuitori in fiecare an.

Acest oras este de departe cel mai periculos din toata tara, depasindu-l chiar si pe Rio de Janeiro, pe care toata lumea il stie pentru mahalalele si cartierele sale rau-famate. Brazilia poate gazdui o mare parte din padurile amazoniene, insa in zonele sale cele mai popolate nu ai vrea vreodata sa te aventurezi.

Mogadishu, Somalia

Orasul Mogadishu a avut probleme cu militantii Shabaab de ceva timp si pana acum, transformand astfel zona intr-una foarte nesigura atat pentru cetatenii sai, cat si pentru turisti.

Statele Unite ale Americii au refuzat sa puna piciorul in tara inca de doua decenii incoace, insa a schimbat aceasta tactica in 2013 atunci cand consultanti militari au fost trimisi in Mogadishu pentru a ajuta localnicii sa isi rezolve problema luptelor. In ciuda ajutorului, zona este inca foarte periculoasa.

Comentarii

  1. Eliza spune:

    E bine sa ne uitam si-n gradina noastra. Romania are si ea multe locuri famate, spun din proprie experieta. De multi ani mi-am dorit sa locuiesc intr-o zona mai linistita si abia recent mi-am luat un apartament de la Maurer Imobiliare. Nu mai am nici o grija acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *