Motive bine intemeiate pentru care trebuie sa consumati mai multa ciocolata!

Cu totii iubim ciocolata, majoritatea dintre noi ajungem sa mancam aceasta delicatesa in fiecare zi, sau de cel putin doua ori pe saptamana. Este unul din cele mai iubite produse alimentare din lume si multi spun ca nu pot trai fara ciocolata. In ziua de astazi am ajuns sa privim ciocolata ca pe un bun ce face parte din viata noastra cotidiana. Totusi sunt multe lucruri despre ciocolata de care oamenii nu stiu.

Majoritatea fermierilor care lucreaza in culegerea si pregatirea boabelor de ciocolata sunt sclavi. Cum am mentionat mai sus, majoritatea persoanelor ajung sa se bucure de ciocolata aproape in fiecare zi. E posbil ca aceasta idee sa ne faca sa ne simtit vinovati. Te-ai intrebat vreodata de unde vine ciocolata ? Marea parte vine din munca grea a copiilor, in Africa. Se estimeaza ca exista intr 56 si 72 de milioane de copii care lucreaza in fermele de ciocolata din Afica. Acesti copii sunt deseori vanduti si ajung sa lucreze o viata intreaga pentru profitul altora.

Ciocolata nu este in totalitate ciocolata pura. Ciocolata pura se gaseste intr-un procentaj foarte mic in ceea ce numim noi ciocolata. Nu exista un standard in aceasta privinta la nivel global. Totusi se spune ca in Europa continutul de ciocolata pura in produsul final este mai ridicat decat in  Statele Unite ale Americii. Spre exemplu ciocolata din USA contine in procent de 10% ciocolata pura

Istoria ciocolatii incepe in aceeasi perioada cu istoria maiasilor. Boabele de cafea aveau o valoare foarte mare pentru acestia si era deseori folosita drept plata pentru diverse lucruri. Se spune ca 10 boabe de ciocolata erau suficiente pentru achizitionarea unui iepure. In timp cicolata a devenit o adevarata moneda.

In mod general doar cei bogati isi permiteau sa serveasca bauturi de ciocolata in acele vremuri. Era considerata o adevarata risipa sa mananci ciocoalta in acele vremuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *