Managementul timpului

Cu totii stim ca atunci cand nu ne organizam timpul intr-un mod corespunzator, vom intampina probleme in ceea ce priveste programul nostru cu activitati, iar acest lucruu va duce la neindeplinirea sarcinilor intr-un timp corespunzator asa cum ne-am propus. Timpul este un factor de stres pentru multi dintre noi, insa din cauza faptului ca este ireversibil, nu avem oportunitatea uneori de a ne rezolva lucrurile asa cum ne-am propus.

Rezolvarea acestei probleme consta in implementarea unui program de management al timpului care ne va da posibilitatea sa ne organizam in asa fel incat nu vom mai intampina probleme in aceasta privinta deoarece notandu-ne tot timpul lucrurile pe care le avem de rezolvat, vom deveni mult mai organizati in aceasta privinta si de asemenea, va deveni un obicei constructiv pentru noi.

Managementul timpului ne ajuta la foarte multe lucruri care vor fi in avantajul nostru, astfel ca timpul va fi impartit in mod corespunzator, iar printre sarcinile pe care le avem de indeplinit vom putea lua si pauze bune meritate in cazul in care simtim ca suntem epuizati. Totul depinde de noi, doar noi ne putem manageria timpul asa cum dorim si in functie de activitatile noastre. Multitaskingul poate deveni coplesitor si simtim uneori ca nu ne putem focusa pe mai multe lucruri, iar atentia noastra distributiva nu mai da acelasi randament. Lucrurile pe care le avem de facut intr-o zi merita atentie din partea noastra, iar in momentul in care ne manageriem timpul intr-un mod corespunzator vom avea mai mult de castigat. Pentru ca lucrurile sa mearga asa cum ne-am propus avem nevoie de o organizare riguroasa si de aceea daca sarcinile pe care le avem de indeplinit sunt prea multe si ne colpesesc este bine sa lasam lucrurile mai grele pe care le avem de facut pe a doua zi sau intr-o zi in care avem mult mai multa energie pe care sa ne-o focusam asupra acelor sarcini grele.

Asadar, avem nevoie de obiective clar stabilite pentru a ne indeplini sarcinile la timp si a selecta lucrurile care intr-adevar au prioritate pentru noi, renuntand in felul acesta la lucruri de care nu avem nevoie si care ne ocupa timpul inutil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *