La cine apelam atunci cand dorim sa scapam de rozatoare?

Solutia salvatoare vine de la firmele de deratizare. Firmele deratizare DDD se ocupa cu servicii speciale de combatere si prevenire a infestarii cu rozatoarele, indiferent daca este vorba de soareci sau sobolani.

Ce inseamna serviciile DDD?

Serviciile DDD se refera la deratizare, dezinsectie si dezinfectie. Toate operatiunile sunt realizate de catre oameni specializati si echipati corespunzator pentru a efectua tratamentele.

Deratizarea soarecilor si a sobolanilor se realizeaza de obicei cu ajutorul rodenticidelor, otravuri speciale care extermina rozatoarele. Fata de soareci, deratizarea sobolanilor dureaza de obicei mai mult. Soarecii pot fi exterminati intr-un termen de 2 pana la 3 zile, fata de sobolani, care pot fi exterminati intr-un termen de 5 pana la 7 zile. Diferenta este facuta de dimensiunea rozatoarelor, sobolanii fiind cu mult mai mari decat soarecii.

O alta metoda de exterminare a rozatoarelor este deratizarea cu ajutorul capcanelor mecanice. Aceste capcane, sunt capcanele clasice pe care le puteti cumpara de la orice magazin. In afara de aceste capcane, pot fi folosite si aparate cu ultrasunete care pun pe fuga rozatoarele. Din pacate, aparatele cu ultrasunete nu sunt chiar atat de eficiente.

Exista cateva metode pe care le puteti aplica in casa voastra pentru a va feri de o infestare cu rozatoare:

  1. Curatenia este foarte importanta, rozatoarele sunt atrase de tot ce poate fi ros sau isi pot construi cuiburi.
  2. Alimentele nu trebuie lasate la voia intamplarii. Este indicat ca alimentele sa fie depozitate in cutii speciale, fie de sticla, fie cutii metalice.
  3. Cosul de gunoi trebuie sa poate fi inchis ermetic, astfel incat sa nu patrunda niciun musafir nepoftit.
  4. Aruncati sau reciclati hartiile vechi, cutii vechi, haine. Toate acestea constituie o sursa importanta de materiale din care isi pot confectiona cuiburi.
  5. Atunci cand te confrunti cu problema rozatoarelor, sau banuiesti ca rozatoarele ti-au trecut pragul, apeleaza la o firma de deratizare. Ei vor stii ce sa caute, unde sa caute si cum sa iti rezolve problema intr-un timp cat mai scurt, fara ca tu sau bunurile tale sa aiba de suferit.

Este imporant sa repetati tratamentul de deratizare de doua ori pe an, primavara si toamna. In acest fel veti tine la distanta rozatoarele.

Comentarii

  1. Florin spune:

    Pot spune ca am avut probleme foarte mari cu sobolanii in fostul meu apartament. De cand m-am mutat intr-un apartament de la MaurerImobiliare nu mai am nici cea mai mica grija. E important sa ai grija ce alegeri faci in privinta casei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *