Sunt bune sau nu jocurile video pentru tine ?
Jocurile video sunt privite cu indoiala de multe ori de catre parinti, fiind vazute ca elemente ce te retin de la lucruri mai importante cum ar fi educatia.
Expertii spun insa ca jocurile video sunt benefice pentru cei mici, deoarece acestea schimba modul de gandire al celor care obisnuiesc sa practice aceasta activiate. Psihologistii spun ca acestea te ajuta sa iti dezvolti o parte a creierului pe care ai devolta-o in mod normal in cazul in care ai invata sa canti la pian, sau in cazul in care doresti sa folosesti o harta pentru a ajunge la o destinatie. Acestia spun ca jocurile video au efectul de a dezvolta creierul deoarece acesta fiind un muschi el trebuie stimulat.
Vorbind dintr-un punct stiintific de vedere astfel, jocurile video ar fi benefice in dezvoltarea mentala, insa ca orice lucru, ce e prea mult strica, si nu trebuie exagerat.
Continuand partea buna pe care o aduc acestea in viata noastra, am mai putea enumera o serie de avantaje care vin o data cu ele. Spre exemplu o persoana care este obisnuita sa se joace jocuri video in medie 30 minute pe zi au capacitati de planificare, management si logistica mult mai dezvoltate fata de o persoana care nu obisnuieste sa se joace. Acestia isi dezvolta o metoda mult mai rapida de gandire gasind solutii mai rapid si mai eficient, si sunt capabili sa ia decizii mai bune in diverse situatii.
De asemenea cei ce se joaca jocuri video dezvolta o coordonare ochi-mana mult mai buna si au capacitati mai bune de orientare in spatiu.
In ceea ce priveste partea negativa pe care o aduc jocurile in viata de zi cu zi a unui om putem enumera, oboseala ochilor, de aceea este recomandat celor care stau mai mult de 2 ore pe zi la PC, sa priveasca in zare 5 minute pentru a relaxa muschii ochilor. Cei ce joaca prea mult pot ajunge dependenti, si ca orice dependenta aceasta poate avea consecinte gracve.
In concluzie, sunt atat elemente pro cat si elemente contra care se formeaza in privinta jocurilor, dar in esenta acestea pot ajuta in dezvoltarea intelectuala a unui individ, atat timp cat nu se exagereaza.