Joburile pentru femeile din Emiratele Arabe

femei din Emirate

Cea mai noua generatie a femeilor din Emiratele Arabe Unite arata foarte mult cu Farha Alshamsi- educata si cu o viata dedicata carierei. Femeia in varsta de 31 de ani are doua locuri de munca- detine o pozitie de conducere intr-o agentie guvernamentala si conduce propria afacere de comunicatii si consultanta, pe de alta parte.

La o prima vedere, se pare ca femeile din Emiratele Arabe Unite se bucura de unele dintre cele mai bune conditii de munca din randul tarilor patriarhale din Orientul Mijlociu. Unii spun ca ar mai fi multe lucruri de adaugat acestei povesti.

Foarte multi cetateni ai EAU se bucura de anumite privilegii, cum ar fi Alshamsi si beneficiaza de educatie gratuita, locuinte si acces preferential la locurile de munca din sectorul public, aceste persoane reprezentand 10% din populatie. Restul fortei de munca din EAU este reprezentata din expatriati care vin toate colturile lumii, printre care si foarte multe femei. Acestia sunt atrasi de economia infloritoare din Emirate, pe tot parcursul anului, dar si din cauza mediului cu taxe neimpozabile. In cadrul acestei forte de munca, posibilitatea de a avansa in cariera este una mai putin sigura. Unele persoane sunt dependente de  tipul de viza pe care il detin, dar si de nivelul de angajare care dicteaza accesul la plata, protectie legala si multe alte beneficii.

Desi exista o mai mare acceptare a femeilor in functiile de rang inalt, stereotipul negativ privind abilitatile si angajamentul lor inca mai exista. Orarul flexibil si alte ajustari facute locului de munca sunt foarte limitate pentru mamele care lucreaza aici.

Pentru femeile din Emirate, cum este si Alshamsi, posibilitatile de afirmare in cariera sunt, in general, foarte mari. Spre deosebire de alte state  conservatoare din Golful Persic, femeile din Emirate sunt angajate in sectoare de politie militara, inginerie, media, moda si management, desi  inca alcatuiesc un mic procent al fortei de munca.

Exista cinci ministri de sex feminin in guvernul EAU, acestea fiind in fruntea mai multor agentii guvernamentale importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *