Istoria celor mai de succes filme

pe aripile vantului titanic

Care este cel mai de succes film al tuturor timpurilor? Raspunsul poate varia, deoarece trebuie laute in calcul diferite lucruri, precum inflatia, drepturile din vanzari pe caseta video/DVD etc, drepturile de difuzare televizata etc. In prezent, filmul cu cele mai mari incasari este „Avatar”, cu 2.787.965.087 de dolari la box office; daca ajustam preturile biletelor, acesta coboara pe locul doi, pe primul loc urcand epicul „Pe aripile vantului” din 1939, cu 3.440.000.000 milioane de dolari incasate.

Primul film care a stabilit acest record este „Nasterea unei natiuni” in 1915, record ce avea sa ramana pana in 1937 cand Walt Disney a lansat primul film de animatie de lung metraj, „Alba ca Zapada si cei sapte pitici”. Recordul acestuia nu avea sa reziste pentru o perioada indelungata, deoarece doar doi ani mai tarziu „Pe aripile vantului” a doborat recordul. Dupa cum am precizat in introducere, daca luam in calcul inflatia, niciun alt film nu a reusit sa incaseze mai multi bani decat acesta, pana in prezent.

Fara a lua in calcul inflatia, recordul a fost doborat 26 de ani mai tarziu de catre „Sunetul muzicii”. „Pe aripile vantului” avea sa obtina din nou titlul in 1971 cand a fost relansat in cinematografe, insa doar pentru un singur an, deoarece o alta capodopera, „Nasul” avea sa urce pe primul loc.

nasterea unei natiuni avatar

Nici recordul acestuia nu avea sa ramana neintrecut pentru mult timp, deoarece in 1976 thriller-ul „Falci” a urcat pe locul 1, iar in 1978 cel mai de succes film al tuturor timpurilor a devenit „Razboiul stelelor”.

Filmul pentru copii „E.T.” avea sa intreaca recordul acestuia in 1982, pastrandu-l timp de 11 ani, cand o alta productie Spielberg l-a intrecut: „Jurassic Park”. In 1998, „Titanic” avea sa devina primul film ce a depasit un miliard de dolari la incasari.

Recordul avea sa fie pastrat pana la „Avatar” (2009), o alta productie James Cameron, ce a devenit primul film cu incasari de doua miliarde de dolari la box office.

Cate dintre acestea ati reusit sa le vedeti? Ati prins vreunul in cinematografe?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *