Intrebari frecvente despre implantul dentar

implant dentar pret cluj

De ce au devenit atat de populare implanturile dentare si din ce motiv le aleg cei mai multi? Despre acestea stie aproape oricine ca au ca scop principal redarea functionalitatii danturii, respectiv functiei de masticatie, dar nu numai.

Stiai ca la nivelul planetei, un numar de peste 3 milioane de persoane au optat pentru implant dentar si ca numarul lor continua sa creasca intr-un ritm alert?

In ceea ce priveste situatia din tara noastra, referitor la sanatatea dentara, afla  ca un procent de 70% are unul sau mai multi dinti lipsa si restul sunt edentati.

Vorbim despre un subiect care prezinta o sumedenie de beneficii, legat de care insa prea putini sunt in tema. Implantul dentar aduce avantaje atat din punct de vedere medical, cat si in ceea ce priveste partea sociala si emotionala a pacientilor.

Prea putini cunosc aspectele principale ce vizeaza insa o asemenea procedura medicala, iar asta se reflecta mai departe in calitatea vietii lor. Sa nu mai amintim de cei care tin seama de toate miturile legate de implanturi care sunt nefondate. Poate un aspect care este valabil este cel care se refera la implant dentar pret Cluj sau in orice alt judet din tara. Acesta este insa justificat – procedura este complexa, include echipamente si materiale performante, precum si iscusinta expertului.

Iata care sunt cateva dintre intrebarile fata de care publicul necunoscator manifesta interes si la care doresc un raspuns plauzibil.

Exista riscuri mari ca implantul sa fie respins de organism?

Este normal sa apara o astfel de intrebare. Raspunsul nu este insa unul de speriat, asa cum poate multi isi imagineaza. Implantul dentar este respins in situatia in care au existat contraindicatii ce nu au fost respectate. Desigur ca unele cazuri nu pot fi prevazute, fiind neasteptate. De aceea, in primul rand, trebuie eliminate cauzele medicale ce ar putea favoriza un astfel de rezultate. Sanatatea generata este de asemenea un factor major de influenta in acest sens. Infectiile orale, solicitarile mecanice, erorile tehnice sunt motive ale respingerii. In rest procentul de respingere este aproape nul.

Exista posilibitatea de a face implant dentar daca sufar de paradontoza?

In fapt, peste jumatate din cei care apeleaza la implanturi dentare sunt persoane care au aceasta afectiune si care au pierdut dinti din cauza ei. Iata deci ca nu este o contraindicatie pentru o asemenea interventie chirurgicala, deci nici o piedica.

Care este durata de viata a implantului dentar?

Date fiind costurile destul de simtitoare, vei dori sa stii in ce masura merita sa faci o astfel de investitie. De asemenea, te intereseaza asta pentru ca nu ai nici un interes sa treci prin aceasta procedura in conditiile in care lucrarea va fi de scurta durata. Sa stii ca viata acesteia depinde de mai multi factori. Mana de lucru si instrumentele utilizate, respectiv iscusinta cu care sunt folosite, alaturi de modul in care realizezi igiena dentara sunt aspecte de influenta asupra implantului dentar.

In orice caz, cabinetele de specialitate ofera si o garantie in acest sens. Aceasta este in cele mai multe situatii de 5 ani, in care interventiile realizate asupra implantului nu includ nici un fel de taxe. Respectiva perioada poate fi extinsa, contracost in anumite cazuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *