Ingrijeste-ti corespunzator pielea in timpul sezonului rece!

Toate femeile investesc in tot felul de produse cosmetice pentru intretinerea pielii, in special in sezonul rece. Stim cu totii ca pielea este mult mai vulnerabila si mai expusa in momentul in care afara este foarte frig. Ei bine, unele lucruri nu sunt chiar tocmai cele mai bune si de aceea este foarte important sa tinem cont de cateva lucruri care ne ajuta sa avem un ten perfect, chiar si in sezonul rece. Iata care sunt aceste lucruri:

  • Protejati-va de frig si substante chimice, iritative. Folositi in sezonul rece imbracaminte groasa, manusi, palarie/caciula in momentul iesirii din casa. In timpul treburilor casnice folositi intotdeauna manusi de protectie.
  • Folositi zilnic emolienti. Cea mai importanta metoda de combatere a pielii uscate si o parte esentiala a ingrijirii pielii de-a lungul anului si mai ales in sezonul rece o constituie folosirea produsele de hidratare generic cunoscute sub denumirea de emolienti. Emolientii au roluri si efecte multiple in ingrijirea pielii, de-a lungul timpului devenind ca si compozitie din ce in ce mai complexe si eficiente.
  • Principalul rol in combaterea pielii uscate este abilitatea de a forma un strat protector la suprafata pielii care impiedica pierderea apei transepidermice. In compozitia lor se adauga lipide si steroli care intra in compozitia stratului lipidic al pielii si care cresc capacitatea de aparare a pielii la diverse agresiuni externe, imbunatatesc rolul de bariera al pielii, activeaza regenerarea si repararea pielii.
  • Daca in mod normal folositi lotiuni sau creme fluide, lejere pentru hidratare, in sezonul rece ar trebui sa schimbati pentru o optiune de hidratare mai groasa, mai bogata sub forma de crema, ulei sau balsam care are o putere mai mare de pastrare a apei la nivelul epidermului. Emolientul ar trebui aplicat zilnic, de preferat imediat dupa baie astfel incat o parte din umezeala sa ramana in piele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *