Importanta ignifugarii

Ignifugarea este metoda cea mai indicata de a proteja o casa de flacarile mistuitoare ale unui incendiu. Folosita in special pentru tratarea lemnului, ignifugarea are o multime de efecte benefice atat asupra lemnului cat si asupra altor materiale combustibile.

Este ideala ca solutie anticarii. Aceste solutii pentru tratarea lemnului protejeaza materialul de micile insecte care macina lemnul si il distrug iremediabil.

Un alt mare avantaj al ignifugarii este cel de combatere mucegai. Sporii de mucegai pot fi, de asemenea, tranferati pe hainele noastre, pantofi, pe animalele de companie si corpurile noastre. Medicii avertizeaza oamenii expusi mucegaiului pe perioade lungi de timp. Acestia pot avea probleme de respiratie si isi pot agrava anumite probleme de sanatate, in cazul celor care au probleme. De foarte multe ori nu suntem consitenti de faptul ca suntem expusi la mucegai si ce efecte nocive poate avea acest lucru. Eliminarea mucegaiului se face foarte simplu, exista numeroase solutii pe care le puteti folosi pentru a indeparta mucegaiul, dar este indicat sa il preveniti. Aici intervine ignifugarea, care are rol de protectie impotriva aparitiei mucegaiului.

 

Cel mai important rol dintre toate, il reprezinta protectia impotriva incediilor. Ignifugarea poate spori rezistenta unui material combustibil, aflat in preajma focului. Trebuie retinut un anumit aspect important, desi ignifugarea impedica izbucnirea incendiilor, acesta nu este un tratament care se realizeaza o singura data. Tratamentele de ignifugare trebuie intretinute si refacute in timp, dupa o perioada de timp stabilita de catre persoana care a efectuat ultima ignifugare.

Exista insa riscul de aprindere al materialelor, chiar si daca au fost ignifugate. Nu trebuie sa disperati totusi. In cazul in care un material care a fost tratat se aprinde, acesta va arde mult mai greu fata de un material netratat. Mai importatn de atat, focul nu se va raspandi.

 

Este bine ca acest tratament sa fie facut mai ales atunci cand este vorba despre constructii noi, sau cand se fac reparatii sau lucrari de renovare. Avantajul alegerii ignifugarii ca protectie impotriva flacarilor va va scuti de folosirea altor solutii costisitoare impotriva incendiilor. In plus, atunci cand doriti sa faceti o polita de asigurare pentru un imobil ignifugat, veti realiza ca veti primi o reducere.

Comentarii

  1. Vasile spune:

    Eu pot spune ca mi-am invatat lectia cu focul, nu din greseala mea ci din a unor prieteni a caror magazin a luat complet foc. Exact dupa acel moment mi-am schimbat usile cu altele mai rezistente la foc, gasisem la un pret foarte bun pe nyos.ro si chiar au meritat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *