Hidroforul – cand ai nevoie de el si cum il alegi

shop-einstal.ro

Pompe submersibile, hidrofoare, electropompe – sunt termeni pe care ii auzim adesea, dar despre care nu stim mare lucru. Sunt insa situatii in care ai nevoie de un hidrofor, in special daca locuiesti la casa si nu exista racord la sistemul centralizat de furnizare a apei.

Daca ai ales solutia unui hidrofor, dupa o recomandare avizata primita, mai ramane intrebarea „Cum il alegi?”. Sa va explic intai insa care sunt situatiile in care ai nevoie de un hidrofor.

  1. Ai nevoie de alimentare cu apa in locuinta – primul dintre cazuri, mentionat si mai sus, cand nu ai racord la sistemul centralizat si singura solutie este alimentarea dintr-o fantana sau dintr-un put de pe langa casa.
  2. Ai o gradina si ai nevoie de irigatii – intr-un astfel de caz, chiar daca ai racord la apa furnizata centralizat, un hidrofor care aspira apa din fantana si ajuta la udarea gradinii este mai avantajos. Vei plati doar echipamentul si costurile sale de intretinere, nu si cantitatea de apa consumata pentru irigatii.
  3. S-a inundat beciul sau o alta incinta si ai nevoie de extragerea apelor reziduale. Aici ai optiunea hidrofoarelor de adancimi medii sau mari, cu pompe cu tocator si filtre, care evacueaza apele reziduale din respectiva incinta intr-un mod foarte eficient.
  4. Alte nevoi – aici nu ma refer exact la nevoile tipice rezidentiale, ci la alte cazuri in care sunt necesare hidrofoarele. Poate fi vorba de aspersia apei la constructii si spatii industriale sau comerciale, de alimentare cu apa pentru alte sectoare decat cel rezidential.

In continuare, sa vedem cum alegi hidroforul potrivit. Va trebui sa tii cont de cateva criterii:

  • Tii cont de nevoile pe care le ai

Fac referire la lista enumerata mai sus: trebuie sa ai in vedere scopul hidroforului. Fie vei alimenta locuinta cu apa, fie irigi gradina, fie il folosesti pentru a extrage ape reziduale din diverse incinte etc.

Vei alege modelul potrivit in functie de necesar.

  • Tii cont de elementele componente

Nici nu mai trebuie sa spun ca trebuie sa fie de calitate. Indiferent daca alegi echipamente precum un hidrofor fara membrana, unul de mare adancime sau unul cu o putere de aspiratie foarte mare, renunta la ideea de a cumpara ceea ce e mai ieftin.

Ieftin inseamna de obicei de proasta calitate, asadar nu te lasa pacalit: cumpara hidrofoare cu elemente componente de calitate si durabile.

  • Tine cont de performante si de consum

Aici vei fi atent in primul rand la specificatiile tehnice ale hidroforului. Daca nu intelegi, apeleaza la un specialist care sa iti explice.

Nu vrei sa faci greseala de a cumpara un hidrofor cu putere redusa, care sa fie suprasolicitat si care sa consume enorm atunci cand functioneaza.

De asemenea nu iti doresti sa cumperi un hidrofor de capacitate mare, care are intr-adevar performante, dar depaseste cu mult nevoile tale.

Trebuie sa mentii un echilibru intre performante si consum, iar aici ma refer inclusiv la hidrofor: o alegere buna te va ajuta sa optimizezi cheltuielile.

Pe final iti ofer si o recomandare: apeleaza la cei de la Shop-Einstal daca ai nevoie de hidrofoare sau pompe submersibile. Nici eu nu stiam mare lucru despre aceste echipamente – dupa cum spuneam si la inceput. Parerea expertului conteaza insa – m-au ajutat sa fac cea mai buna alegere.

Urmeaza sfaturile de mai sus si tine cont de ceea ce ai nevoie – doar asa vei reusi sa faci cea mai buna alegere cand vine vorba de un hidrofor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *