Gestioneaza-ti timpul eficient!

timpul

Managementul timpului este un subiect de foarte mare actualitate in zilele noastre. Timpul este foarte pretios si trebuie sa ne pricepem sa il administram eficient.

Pasi pentru o buna administrare a timpului

Pentru a ne eficientiza munca trebuie sa urmam urmatorii pasi:

1) Sa ne facem un plan bine stabilit pe luni,  zile, ore si alte interval de timp. Un plan bine organizat ne poate permite sa avem mereu in minte ceea ce trebuie sa facem. Chiar si atunci cand treaba ne este data peste cap, putem oricand sa revenim la planul nostru initial si sa ne orientam in functie de situatie grabind lucrurile atunci cand suntem in intarziere sau analizand posibilitati noi de dezvoltare a planului initial atunci cand avem mai mult timp la dispozitie.

2)Sa ne facem periodic o analiza a muncii noastre pentru a verifica daca am indeplinit sau nu etapele pe care ni le-am propus.

3)sa ne pastram o perioada acceptabila de timp pentru a testa rezultatul muncii noastre

4) sa muncim SMART. Munca in stil SMART inseamna sa ne stabilim criterii specifice, masurabile, realizabile, realiste si care sa se incadreze bine in timp.

5)sa eliminam, pe cat posibil, factorii care ne pot intrerupe activitatea la birou, cum ar fi cititul emailurilor inainte de a ne incepe munca

6)sa ne stabilim o lista de prioritati si sa incepem cu activitatile care sunt cele mai urgente.

Managementul timpului este o problema foarte serioasa in epoca vitezei in care traim. Daca nu este tratata cu seriozitate, putem intarzia serios anumite proiecte pe care le avem, ceea ce duce la pierderi serioase de resurse. Se zice ca toate lucrurile trebuie facute la timpul lor si ca daca am pierdut un tren din gara, foarte greu putem gasi un alt tren pentru drumul nostru. Un om care isi gestioneaza bine timpul, are timp pentru toate, in special pentru lucrurile cu adevarat importante din viata sa.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *