Fotografii – oglinzi ale prezentului

Ce sunt fotografiile?! Bucati de hartie colorata ce se astern in fata ochilor readucand imagini din viata noastra ce pot veni din trecut sau prezent. Hartii mazgalite de aparat in felurite moduri si culori, trezind la viata momente, trairi si sentimente. Oricand dorim sa readucem la viata momente din trecut, deschidem cufarul cu memorii si rascolim prin hartii colorate uitate de timp, prafuite. Privim cu jind in ele si ne regasim in diferite ipostaze, undeva in trecut printr-o amintire uitata.

Dintr-un dispozitiv simplu, format din diverse parti componente: cutia aparatului, obiectivul, diafragma, obturatorul, vizorul etc obtinem un rezultat uimitor – fotografiile. Fie ca sunt noi – facute acum cateva zile, fie ca sunt vechi, toate spun aceleasi povesti si coloreaza clipe chiar daca sunt in alb negru.

Ele prind intr-o imagine o lume intreaga. Detalii, culori, lucruri si multe altele ce spun diverse povesti prin intermediul ochilor ce citesc un intreg basm. Un amalgam de culori si palete ce se impletesc feeric aducand peisaje, portrete si diverse posturi in care sunt supuse suflete vii sau moarte.

Fotograful este persoana ce da viata acestor hartii. El este creatorul magiei, persoana din spatele aparatului ce capteaza imagini si clipe, sentimente si trairi, emotii si ganduri; toate intr-o singura poza. Are abilitati specifice ce il ajuta sa capteze imagini in mod corect si armonios. Fiecare fotograf, are caracteristicile sale ce il diferentiaza de ceilalti profesionisti in domeniu. Fiecare fotografie este diferita deoarece maestrii pozelor au diferite puncte de vedere. Inconstient, privim pozele prin intermediul ochilor si sufletelor acestora.

Sa fii fotograf este un lucru deosebit, nu oricine poate face acest lucru. Trebuie sa ai daruire si dragoste pentru a duce aceasta pasiune pana la capat. Pozele goale nu sunt pe placul nimanui, de aceea trebuie sa stii sa te exprimi in capturarea acestora.

Jadoris – un exemplu de profesionalism si pasiune pentru fotografie

Un exemplu pozitiv, care pe mine m-a impresionat placut si mi-a readus zambetul pe buze este Jadoris. Aceasta este o echipa formata dintr-un cuplu de tineri frumosi si indragostiti de fotografie – Adina si Andrei – ei fiind regasiti pe internet sub cautarea de „fotograf Sibiu„.

Le place sa spuna povesti prin intermediul pozelor, culorile fiind cele care scriu paragraf cu paragraf carti si albume de poze la infinit. Fiind tineri, acorda fiecarei fotografii in parte o atentie anume si o privire specifica de profesionalist. Astfel fiecare poza spune in mod placut o alta poveste surprinzand detalii aparte.

Cei doi tineri fac fotografii la nunti. Ei capteaza emotii ce se intalnesc odata in viata, momente de neuitat si clipe memorabile. Zambetul miresei, emotiile de dupa nunta, „DA”-ul cel raspicat si sincer, toaleta mirilor, invitatii, precum si cadrul exterior. Totul prinde viata si straluceste intr-un mod aparte.

Cei doi sunt veseli, plini de viata si va vor inspira in timpul procesului de fotografiere, aducandu-va in pozitii negandite nici de voi. De asemenea atentia la detalii este punctul lor forte, prinzand si cele mai mici detalii in poveste. Fotografii iubesc calatoriile si pot sa va incante cu abilitatile lor chiar si in strainatate.

Fotografia ajuta oamenii sa vada cu adevarat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *