Folosirea responsabila a aerului conditionat atunci cand ai copii

Aerul conditionat este preferinta multor din cei care fac fata cu greu perioadei de vara. Pare destul de comod ca la o simpla apasare de buton sa ai parte de racoare. Insa este aceasta metoda una benefica si pentru copii? Specialistii spun ca in fapt nu aerul in sine este problema, cat schimbarea brusca de temperatura cea care poate cauza probleme.

Pana la a decide daca este bine sau nu sa se instaleze aerul conditionat in casa in care un bebelus exista, orice parinte responsabil va cere informatii clare. Atat de la medic, de la specialisti in aparate de acest gen, cat si de la cei avizati, doctori pe segmentul de pediatrie Targu Mures 2018 si nu numai, adica persoane cu informatiile medicale actualizate. Iata si alte cateva sfaturi.

Amplasarea trebuie sa tina cont de camera opusa camerei copilului

Un aspect de baza cand vine vorba de amplasarea acestui tip de aparat se refera la a fi cat mai departe de camera celui mic. Ar trebui sa fie vorba de o camera sau hol la opus cu camera bebelusului, in partea de sus a unui perete de exterior.

Desigur ca va interveni si grija ce tine totusi de siguranta si sanatatea celui mic cand acesta deja merge si exerseaza asta in toata casa. Ei bine, specialistii spun ca ideal ar fi ca aparatul de aer conditionat sa fie setat la o temperatura mai mica atunci cand cel mic nu este acasa si inactiv cand acesta este in casa.

Temperatura constanta

Daca se are in vedere o temperatura constanta cel putin se inlatura factorii de risc ce tin de aparitia racelilor precum in cele mai frecvente dintre situatii. Nu trebuie sa existe o diferenta prea mare de temperatura intre ceea ce este in interior si mediul exterior. Nici expunerea directa si brusca de la temperaturi mari la cele mai scazute nu este indicata, de aceea setarea la un nivel moderat si constant este masura corecta.

Curatarea aerului conditionat

Trebuie avut in vedere si faptul ca un aparat de aer conditionat poate fi o sursa de bacterii, particule de praf de asemenea. Asta nu se va intampla daca se tine cont de o curatare periodica a acestuia. Daca este posibil, chiar si saptamanal se poate realiza curatarea.

Unii spun ca ideal ar fi sa se mizeze pe filtrul de particule, pentru ca aparatele de aer conditionat ce includ acest lucru sunt mai eficiente si purifica aerul.

Atentie la detalii

Spun specialistii ca pentru a se atenua senzatia de prea rece este indicat sa lasi si un geam deschis cand aparatul functioneaza.

La capitolul alegerii de aparat se tine cont de suprafata si capacitatea de racire a aparatului. Daca va avea si un consum redus de energie, atunci cu atat mai bine.

 

Supusi unui aer rece, brusc si pe perioade lungi de timp cu totii avem de suferit, nu doar cei mici. Doar ca acestia sunt mai sensibili. Acolo unde nu exista o altfel de cale, pentru cei care stau la etaje superioare de regula, aerul conditionat nu este neaparat restrictionat insa se impun masuri anume si atentie la cat si cum se foloseste acesta in preajma celui mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *