Fii in controlul deciziilor tale!

SubliminalDaca ar fi sa alegem un singur lucru care l-am putea clasifica drept al nostru, acela ar fi reprezentat de deciziile si gandurile noastre. Acestea sunt in capul nostru, este locul in care nimeni nu poate patrunde si gandurile noastre sunt private. Totusi se pare ca nu este tocmai asa, nici macar propriile noastre ganduri nu le putem controla noi insine. Acest lucru se poate intampla din mai multe motive.

Facebook-ul iti poate schimba starea de dispozitie

In toata popularitatea sa Facebook-ul, nu a fost un site lipsit de scandal si probleme. Au fost realizate numeroase studii de caz pe o serie de 700 000 de utilizatori ai site-ului de socializarea online pe parcursul unei singure saptamani in anul 2012. Pe parcursul studiului au fost trasmise vesti pozitive sau negative si apoi s-a monitorizat starea de spirit a utilizatorilor. Ideea e ca experimentul a fost un succes, oamenii erau inflentati de postarile din news feed.

Mesajle subliminale functioneaza

In anii 1950, un om pe nume James Vicary a fost primul ca re a experimentat tehnica mesajlor subliminale. Acesta introducea imagini pentru o scurta durata de timp care avea mesajul „Dink Coca Cola” in cadrul filmelor de la cinematografe. Acesta a spus ca prin aceasta actiune a reusit sa creasca vanzarile si ca functionat. Stiinta a fost mereu sceptica in privinta mesajelor subliminale. Mai tarziu s-a dovedit ca rezultatele lui James Vicary au fost falsificate, insa cercetatorii au spus ca mesajele subliminarel functioneaza.

Cercetatorii au realizat o serie de studii pe niste voluntari in Olanda. Oamenilor li se trasnmiteau mesaje subliminale cu „drinking” si „thirsty” pentru a observa daca le este influentata gandirea si actiunile. Oamenii de stiinta au descoperit ca mesajele subliminale functioneaza doar in cazul in care acestea reprezinta o recompensa in concordanta cu mesajul. De asemenea mesajul trebuie plantat mult inainte pentru a putea fi eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *