Fericirea vine cu lucruri marunte

asculta muzica

Atunci cand vorbesc despre fericire ma gandesc la toate simturile pe care le are un om normal, de la vaz, auz, miros, pipait si vorbit, cu are ne facem viata mult mai usoara si mai plina de vitalitate, prin simplul fapt ca suntem inzestrati cu toate acestea, spre deoserbire de cei care nu se bucura de aceeasi libertate.

Din acest motiv suntem tentati sa invatam sa fim fericiti si cu cele mai mici lucruri pe care le gasim in jurul nostru si care se pare ca au o putere psihica mult mai mare pentru noi si pentru starea noastra de spirit. Cand vine vorba de a fi fericit din lucrurile mici, invata ca:

  • poti sa te bucuri atunci cand zambesti unei persoane necunoscute. Un zambet nu se plateste si este binevenit din partea oricui.
  • bucura-te de soare, de aer si de privelistea pe care o vezi atunci cnad iesi din casa. Multumeste cerului pentru lumina de afara si pentru sentimentul de libertate.
  • imbratiseaza un prieten fara motiv. Cu siguranta il vei inveseli si ii vei crea o stare de bine, pentru ca se va simti si el la randul sau mai vioi.
  • mananca un desert, ceva dulce, incat sa iti amintesti ca si alimentele creeaza o stare de bine si iti redau un oarecare echilibru spiritual.
  • joaca-te sau alinta-te. Poate ca pentru cei din jur vei parea un mic copil, dar cu totii in sinea noastra pastram o farama din copilul de alta data, motiv pentru care putem parea puerili chiar daca suntem adulti.
  • mangaie un animal de companie, pentru ca starea ta generala se va imbunatati imediat. Ofera putin din compasiune ta si celor care nu au si nu uita ca in orice animal poti gasi un prieten necuvantator care sa iti redea buna dispozitie.
  • asculta cateva piese care iti plac, pentru ca si muzica contribuie la o sanatate de invidiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *