Erbicidele – in ce constau si cand este indicata folosirea lor?

erbicid.ro

Cei care se ocupa cu gradinaritul, respectiv care au culturi pe suprafete mai mici sau mai mari stiu la ce folosesc erbicidele si de ce sunt acestea necesare. Mai ales cei preocupati de o recolta bogata la vremea culesului au in vedere utilizarea unor erbicide cat mai eficiente. Persoanele care inca nu au avut tangente cu aceasta piata trebuie sa se informeze bine inainte de a face o achizitie in acest sens, respectiv inainte de a aplica solutiile pe culturi.

Rolul erbicidelor este de a elimina buruienile daunatoare culturilor. Sunt necesare pentru realizarea corecta a agriculturii, intr-o maniera cat mai eficienta. Daca urmaresti sa obtii o productie de calitate, este necesar sa te orientezi spre categoria potrivita de erbicide, iar acestea pot fi si premergente sau postmergente. Sunt concepute pentru aerisirea culturilor, inlaturand buruienile care afecteaza dezvoltarea corespunzatoare a acestora (porumb, floarea soarelui, grau). Partea avantajoasa la aceste solutii este ca tratamentele ofera rezultate vizibile si eficiente.

Erbicidele si modul de actionare

Prin erbicide, buruienele sunt supuse unor actiuni sistemice, astfel ca asigura o cultura fara daunatori, permitand plantelor dezvoltarea optima. Expertii in aceste tratamente recomanda alegerea tipului potrivit de erbicid, special conceput pentru cultura de tratat. De asemenea, foarte important este sa fie respectata si concentratia care de obicei este specificata pe flacon. Urmarirea atenta a aspectelor ce vizeaza aplicarea solutiei  reprezinta modul de a beneficia de rezultatele dorite.

O sursa importanta de erbicide, site-ul cu o denumire destul de sugestiva – erbicid.ro, propune o varietate de produse in acest sens, fiind insotite de specificatii precise.

Spre exemplu, pentru culturile de porumb, produsul Amino Erbicid Porumb reprezinta o solutie eficienta, intrucat elimina cu succes daunatori precum buruienile dicotiledonate sensibile sau cele cu 2 – 4 frunze. Care sunt acestea mai exact poti afla accesand erbicid.ro, sectiunea dedicata produsului mentionat.

In ceea ce priveste actionarea, erbicidul sistematic se absoarbe in plante radicular si foliar. Prin faptul ca procesul de crestere a buruienilor este dereglat, acestea se usuca si mor (are efect asupra ridichii salbatice, pungulitei, a mustarului salbatic, spanacului salbatic, traistei ciobanului etc).

Respectarea modului de aplicare este esentiala pentru sanatatea culturii si pentru efecte optime. In cazul cerealelor paioase, este necesara aplicarea solutiei cand plantele se afla in fata de infratire. Pentru un hectar, este necesara aplicarea solutiei cu o cantitate de 200 – 300 l de apa.

Cerlit este un erbicid sistemic, ce se prezinta sub forma de substanta activa. Acesta este rapid translocata, asta inseamna ca in cazul buruienilor sensibile cauzeza o reactie auxinica. Ce inseamna asta? Numai dupa cateva ore de la aplicare frunzele buruienelor se rasucesc.

Face parte din categoria erbicidelor postemergente si se recomanda in cazul cerealelor paioase, a porumbului, vitei de vie, plantatiillor de mar, pajistilor etc. Constituie salvarea pentru culturile mari de cereale care sunt infestate cu lungurica sau turita. Avantajul utilizarii acesteia este ca cerealele paioase il tolereaza intr-o fereastra destul de vasta de aplicare si ca ataca buruienile in diversele lor stadii de dezvoltare.

Lista de solutii constand in erbicide este insa mult mai variata. Poti descoperi care este cel potrivit pentru cultura ta, accesand site-ul erbicid.ro. Gasesti acolo toate specificatiile de care ai nevoie referitoare la aplicarea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *