Energia solara este noua varianta multifunctionala pentru „alimentarea casei”

panouri fotovoltaice decsolar

Casa noastra este cel mai important loc din lumea aceasta. Oriunde ai pleca din ea, tot stii ca exista acolo undeva un spatiu care este doar al tau si care te va intampina atunci cand te vei intoarce de pe alte meleaguri. Nu este deloc rau a te gandi inca din timp la administrarea acesteia si la cum ai putea face sa o „alimentezi” din timp cu toate cele necesare functionarii. Uite pe scurt cateva avantaje pe care le ofera energia solara, un atu foarte mare al oamenilor cu o gandire sustenabila si de viitor:

  1. Energia soarelui este gratuita si poate fi folosita oricand
  2. Energia solara asigura energie electrica, incalzirea apei si un regim termic favorabil
  3. Panourile fotovoltaice se potrivesc cu orice tip de acoperis
  4. Panourile solare sunt usor de intretinut, asigura garantie si sunt prietenoase cu mediul inconjurator

Energia solara este gratis si regenerabila

Tot spre binele tau este energia solara, pentru ca are legatura cu energia electrica ce poate pune in functiune anumite sisteme, cu apa calda ce este necesara nu doar in baie, dar si cu caldura care in momentul de fata vrei sa fie din plin in casa. Gandindu-te la soarele de afara, care uneori este capricios, dar uneori este atat de puternic, nu ti-a venit vreodata in cap ideea ca acesta ar putea sa te ajute si in alt fel decat a te bronza sau a te incalzi atunci cand in sfarsit este primavara? Poate nu te-ai gandit tu, insa solutii termice care se folosesc de energia solara exista de ceva timp, chiar si in Romania.

Aceasta energie solara este folosita prin prisma diferitelor panouri de pe piata care pot converti caldura si lumina astrului zilei in energie regenerabila si bio, care mai este si gratis pe deasupra. Aceasta energie benefica si extrem de utilizata in alte parti ale lumii, te poate ajuta sa reduci costurile la facturile de la curent si totusi sa te folosesti de toate aparaturile si sistemele din casa care impun curent electric.

Energie si „alimentare” pentru locuinta ta

Exista o multime de optiuni pentru ca tu sa te folosesti de energia solara care este ecologica si nu afecteaza in vreun fel mediul inconjurator. Vei descoperi panouri fotovoltaice care pot fi montate pe acoperise sau tipuri de sisteme care pot fi amplasate la sol pentru a te ajuta sa folosesti puterea soarelui in cazul nevoilor legate de energie electrica ale casei.

Exista sisteme care pot chiar incalzi apa din case pentru baie si bucatarie. Panourile electrice sunt, de asemenea, la dispozitia ta pentru a converti energia solara direct in electricitate. Poti sa folosesti asemenea sisteme pentru a lumina, incalzi apa, dar si asigura un confort termic dorit.

Panouri instalate pe acoperisuri

Exista diferite tipuri de locuinte cu diferite acoperisuri iar aceste panouri fotovoltaice se potrivesc la orice stil de casa. Sindrilele bituminoase, placile pentru acoperis, tigla, dar si alte modele de placi din beton pentru acoperisul casei sunt cat se poate de compatibile cu panourile solare. Aceste tipuri de sisteme de asigurare a energiei electrice functioneaza foarte bine cu ajutorul unei intretineri atente, pana la 35 de ani.

Este si normal. Asemenea echipamente care asigura electricitatea in case vin cu garantie de la producator, care poate sa acopere unele daune si alte stricaciuni pentru 20 de ani. Este foarte avantajos sa iti cumperi si sa iti instalezi asemenea panouri solare acasa la tine, deoarece ajuti si la protectia mediului, dar si la asigurarea de energie electrica 100% regenerabila si gratis. In afara de costurile initiale cu sistemele de montat pe acoperis sau pe sol, nu vei mai avea ce griji sa iti faci cu plata facturilor la curent si caldura multa vreme de acum incolo. Trebuie doar sa verifici si sa compari panouri fotovoltaice pret pentru a incepe sa traiesti mai bine si mai bio.

Blogger: Oana M. Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *