Drogurile sintetice

drogurile sintetice

Inca de la prima lor aparitie documentata din Statele Unite, din 2008, drogurile sintetice au creat o tendinta fara precedent, in care atat autoritatile cat si oficialitatile din cadrul sistemului medical se lupta sa le interzica. Din cauza formulelor care se schimba in mod constant ale acestor substante, parlamentarii sunt de parere ca este destul de dificil sa creeze o legislatie care sa faca aceste noi medicamente pe deplin ilegale. Iar cu aceste retete care se schimba in mod constant, apar si combinatiile chimice, care sunt total necunoscute, nestudiate si extrem de periculoase.

Ce este un drog sintetic?

Departamentul de Sanatate numeste drogurile sintetice ca fiind substante cu proprietati similare cu narcoticele sau halucinogenele, insa caracteristicile lor sunt modificate din punct de vedere chimic pentru a evita penalizarile legale. Din aceasta cauza, componentele din drogurile sintetice sunt mai greu de urmarit si de reglementat.

Doua din cele mai populare droguri sintetice din aceasta noua tendinta sunt sarurile de baie si marijuana sintetica, cunoscute mai bine ca Spice sau Cloud 9. Ambele droguri sunt disponibile publicului, deseori vandute sub pretextul de plante aromate, fiind etichetate ca nu sunt vandute pentru consum. In cazul marijuanei sintetice, amestecurile de substante chimice sunt pulverizate pe materialul vegetal uscat pentru a limita efectele THC-ului, principalul agent psihoactiv din marijuana normala.

Efectele drogurilor sintetice

Pe de alta parte, sarurile de baie contin un amestec de substante chimice sintetice legate de cathinone, un stimulent similar cu amfetamina. Efectele pe termen lung asupra sanatatii inca nu sunt foarte bine cunoscute.

In functie de drogul consumat, pot fi resimtite stari de euforie, lipsa oboselii, apetit scazut, relaxare puternica, amnezie, detasare. Printre efectele nedorite se numara halucinatiile, atacurile de panica, paranoia si comportamentul agresiv. Pot aparea efecte fizice cum ar fi: greturile, probleme cu tensiunea, convulsii, dificultati de vorbire, pierderea cunostintei iar aceste droguri pot chiar cauza coma sau moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *